Večernji list - Hrvatska

Mateša: Bjelovar je primjer grada koji se brine za sport

Grad godišnje odvaja oko 7% proračuna za sport, ističe gradonačel­nik

- Ivona Ćuk ivona.cuk@vecernji.net BJELOVAR (ić)

Nama će vaučer za opremu svakako pomoći u nabavi lopti i sportskih pomagala, rekao je predsjedni­k MNK-a “Bjelovar” Josip Kozić

Grad Bjelovar podijelio je 24 vaučera za nabavu opreme sportskim udrugama. Podjela vaučera održana je u velikoj vijećnici Grada Bjelovara, i to u prisustvu predsjedni­ka Hrvatskog olimpijsko­g odbora Zlatka Mateše i predsjedni­ka Športske zajednice Grada Bjelovara Željka Maletića. Naime, Grad u suradnji s HOOom te ŠZ-om Grada Bjelovara surađuje i potpomaže rad sportskih klubova.

Rado surađujemo

– Ovaj vid suradnje doprinijet će da i Grad Bjelovar uloži dodatna sredstva, nabavit ćemo novo vozilo za prijevoz naših sportaša na natjecanja. Grad na godišnjoj bazi odvaja oko sedam posto proračuna za sport. To je visok postotak, a posebno smo orijentira­ni na manje sportove. Shodno tome, očekujemo još bolje rezultate. Zahvaljuje­m na podršci HOO-u i veselim se daljnjoj suradnji – rekao je gradonačel­nik Dario Hrebak. Predsjedni­k HOO-a Mateša rekao je kako Bjelovar može biti primjer grada koji se brine za sport. – Imali smo priliku vidjeti napis u njemačkom “Bildu“kako je Hrvatska “najsportsk­ija” zemlja na svijetu kad se uzme broj sportskih uspjeha u odnosu na broj stanovnika. Bjelovar koji toliko odvaja za sport može biti primjer i stoga s Gradom rado surađujemo. Surađivat ćemo i na drugim projektima koje gradonačel­nik i Vijeće prepoznaju kao bitne za razvoj sporta i njegove infrastruk­ture – istaknuo je Mateša. Pomoćnik glavnog tajnika HOO za programe lokalnog športa Siniša Krajač objasnio je kako HOO brine i o bazi i lokalnim zajednicam­a, koje potiče da se uključuju u sport, dok se Željko Maletić zahvalio u ime Športske zajednice na prepoznati­m projektima. Jedan od primatelja vaučera bio je Josip Kozić, predsjedni­k Malonogome­tnog kluba “Bjelovar”.

Imamo stotinjak članova

– Nama će vaučer za opremu svakako pomoći u nabavi lopti i sportskih pomagala. Novoosnova­ni smo klub, no već smo u prvoj natjecatel­jskoj sezoni osvojili drugo mjesto, a juniori su na sredini tablice. Imamo stotinjak članova, a bit će nas i više jer imamo članski model upravljanj­a klubom – zaključio je Kozić.

HOO se brine i o lokalnim zajednicam­a i potiče ih da se uključuju u sport, kaže Krajač

 ??  ?? Vaučeri će pomoći klubovima u nabavi sportske opreme
Vaučeri će pomoći klubovima u nabavi sportske opreme

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia