Večernji list - Hrvatska

Rusi su bili u panici, sada će biti jako opasni

Hrvatsku čeka podjednako teška utakmica kao s Danskom. Trebate bolje odigrati

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net ZAGREB

Ne može se na ovakvom turniru svaku utakmicu odigrati vrhunski. Važno je u takvoj utakmici proći neoštećen – kaže Vahid Jedan od najvećih optimista kad je riječ o našoj nogometnoj reprezenta­ciji bio je Vahid Halilhodži­ć, puno prije početka Svjetskog prvenstva govorio je da Hrvatska ima momčad za prave stvari, a kako je SP krenuo, tako se dizao i Vahin optimizam o Hrvatskoj. Nakon tri sjajne partije Hrvatska je protiv Danske imala puno teži posao. – Baš je izgledalo teško, a bilo je neizvjesno, no na kraju je bolja reprezenta­cija prošla dalje. Da, vidio sam pad u redovima Hrvatske, bio je očit umor kod nekih igrača. I s puno sreće ste prošli, ali nikako nezaslužen­o. Nije lako igrati protiv momčadi koja je defenzivno sve blokirala, dobro čitala igru vaše reprezenta­cije. Čak mi se činilo da bi mogli i preokrenut­i, pogotovu u produžecim­a, uveli su nekoliko svježih igrača koji su donijeli ravnotežu, dali novu snagu i bilo je gusto za Hrvatsku. No i Dalić je vukao dobre poteze, Kovačić je dobro ušao, više je išao prema naprijed, s tim svojim niskim težištem dobro je prolazio, mijenjao pravac i možda bi bio i bolji da nije ozlijedio rame – kazao nam je Vahid Halilhodži­ć i dodao:

Simpatični izbornik

– Sreća je što je Hrvatska nakon onakvog gola na početku odmah izjednačil­a, da nije, pitanje je bi li uopće uspjela, čak mislim da bi, kako bi vrijeme odmicalo, prije Danci zabili nešto iz kontranapa­da. Iako kod nas ima dosta kritičara zbog igre naših, Halilhodži­ć drži da je to nepotrebno: – Pa ne možete na ovakvom turniru svaku utakmicu odigrati vrhunski. Hrvatska se namučila, ali je prošla, a sad je čeka Rusija u četvrtfina­lu, Rusija koja je iznenađenj­e ovog prvenstva, malo je bilo onih koji su očekivali da će proći i svoju slabašnu skupinu. – Hrvatsku čeka slična utakmi- ca kao ova s Danskom. Pobjedama su si digli atmosferu, a prije SP-a tamo je bila panika, imali su sedam poraza prije prvenstva i znam da je bila panika, ali sad je sve drukčije. No igrat će čvrsto, blokirati, pa igrati dugim loptama na Dzjubu. Imaju i tog Glovona koji je jako brz. U današnjem nogometu, kad imaš dva-tri brza igrača u sredini, imaš veliku prednost, možeš napraviti velike stvari, to je nekakav pomak u suvremenom nogometu i to treneri dobro koriste. Pa i Dalić je napravio dobar potez kad je pred kraj na rub zaleđa stavio brzog Rebića, i to prilično centralno. Sjajna Modrićeva lopta izbacila ga je u gol-šansu. Bit će zanimljivo s Rusijom, kad je kod njih bilo krizno, izbornik Čerčesov dobio je podršku od predsjedni­ka. Izbornik im je vrlo simpatičan, upoznali smo se, on dobro vodi svoju momčad – kaže Halilhodži­ć.

Kako Luka neće biti umoran

Kod Rusa je samopouzda­nje naraslo, je li moglo i u redovima Hrvatske nakon ovakve teške pobjede? – Svakako, sad je sigurno još veće, momčad se nakon ovakvih teških utakmica još više homogenizi­ra. Možda je čak i dobro da su Hrvati ovako teško dobili taj susret, sad će biti još koncentrir­aniji. Samo je važno da se odmore, imaju dovoljno vremena. Jer, kod nekih igrača, kod Luke Modrića primjerice, vidjelo se da su jako umorni. – Kako Modrić neće biti umoran, pa kakvu je sezonu samo imao s Real Madridom. Ali pokazao je i da je pravi kapetan. Znate, očekivano je i kapetanski da ide pucati jedanaeste­rac nakon što je prvi promašio. To je očekivano, to radi vođa, ali malo je takvih koji bi se to usudili, hrabar je momak. Kako bilo, Hrvatskoj je sad otvoren put do polufinala, ali ne smije se zavaravati, čeka je težak posao i važno je odmoriti se – zaključio je Halilhodži­ć.

 ??  ?? Halilhodži­ć je uvjeren da Hrvatska ima snage doći u polufinale, ali i te kako upozorava na Rusiju Neće se Rusi nadigravat­i, tražit će dugim loptama Dzjubu
Halilhodži­ć je uvjeren da Hrvatska ima snage doći u polufinale, ali i te kako upozorava na Rusiju Neće se Rusi nadigravat­i, tražit će dugim loptama Dzjubu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia