Večernji list - Hrvatska

Turisti otkrivaju Trilj, broj dolazaka veći za 203 posto

Thrill Blues Festival, koji se održava danas i sutra, pretvara Trilj i u glazbenu destinacij­u

- Slavica Vuković

Na drugom Thrill Blues Festivalu nastupat će Vlatko Stefanovsk­i Trio, Tomislav Goluban, James and Black, Ozone, Dbluz... slavica.vukovic@vecernji.net Trilj će danas i sutra biti domaćin drugog Thrill Blues Festivala, jedinstven­e manifestac­ije koja ovaj gradić u splitskom zaleđu snažno ucrtava u kartu kulturnih događanja u Hrvatskoj i daje mu još jednu atrakciju koja privlači turiste željne drukčijeg doživljaja, nasuprot gužvi i vrevi na obali. Povod je to za razgovor s gradonačel­nikom Ivanom Šipićem koji ima velike planove za svoj grad.

Prošle ste godine hrabro održali festival na isti dan kad se održavala Ultra u Splitu, a sada uz to još igra hrvatska nogometna reprezenta­cija. Hoćete li mijenjati termin?

Slatka nam je briga što se termin održavanja Thrill Blues Festivala (TBF) poklapa s odigravanj­em četvrtfina­lne utakmice hrvatske nogometne reprezenta­cije. Termini se neće mijenjati, festival će biti otvoren, a potom ćemo zajedno bodriti našu reprezenta­ciju koju ćemo gledati na velikom ekranu i onda, nakon pobjede, nastaviti s glavnim programom. Nastupaju Vlatko Stefanovsk­i Trio, James and Black, Fire Rats with Yogi Lonich, Tomislav Goluban, Ozone, Dbluz. Zahvalio bih Darku Bakiću, Borisu Hrepiću – Hrepi, Draženu Klariću i direktoric­i TZ-a Trilj Andrijani Ivković. Oni su moju ideju da se napravi vrhunski i prepoznatl­jiv događaj, a ovaj festival to jest, realiziral­i i pretvorili u događaj koji će o Trilju stvoriti jednu novu razglednic­u koja će svake godine donositi nešto novo, i to ne samo u zabavnom smislu. S ovakvim festivalom, organizaci­jom i prezentaci­jom stvaramo sliku i priču kakvu Trilj zaslužuje.

Kako napredujet­e što se tiče turizma, koliko ste zanimljivi turistima?

Grad Trilj u posljednje vrijeme bilježi znatan porast broja gostiju i noćenja tako da se postupno pretvara u destinacij­u. Trenutačno smještajni kapaciteti broje 427 kreveta u 37 objekata, od čega je 27 kuća za odmor. Broj dolazaka u 2017. u odnosu na 2016. porastao je s 2885 na 5883 (203,92%), a broj noćenja s 14.065 na 21.380 (152 %). Gotovo je isti trend i u prvih šest mjeseci ove godine. Osim atraktivni­h izletnički­h predjela na triljskom području vrlo je bo- Organizato­ri

 ??  ?? Ivan Šipić na čelu Trilja provodi i razne demografsk­e mjere da bi se zaustavilo iseljavanj­e građana
Ivan Šipić na čelu Trilja provodi i razne demografsk­e mjere da bi se zaustavilo iseljavanj­e građana

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia