Večernji list - Hrvatska

Mali Večernji, ljetni dodatak Večernjeg lista

Obilje zanimljivo­g štiva, ali i razbibrige izlazi na čak 40 stranica, a uz to je zapakiran i mali dar

-

Od ponedjeljk­a na kioscima čitatelje čeka Večernji list u paketu i donosi ljetno štivo stvoreno za plažu, balkon, klupu u debeloj hladovini .... “Ma Čedo je više džezer nego Srbin”, kaže ugledna odvjetnica Jadranka Sloković govoreći o svom životnom i poslovnom partneru Čedi Prodanović­u. Upravo oni otvaraju seriju ljetnih intervjua novinarke Ive Puljić Šego i prvi su par malog Večernjaka, posebnog priloga koji od ponedjeljk­a 9. srpnja donosi obilje ljetnog štiva, ali i razbibrige.

Dogme o doručku

Naime, svakog radnog dana – od ponedjeljk­a do četvrtaka – uz veliki i “obični” Večernji list, koji donosi sve svoje uobičajene rubrike, u posebnom paketu na kioscima bit će i mali Večernjak. Cijena tog jedinstven­og ljetnog paketa bit će deset kuna, a za dvije dodatne kune čitatelji će na 40 stranica dodatnog ljetnog izdanja svojeg omiljenog dnevnog lista pronaći: intervju, reportažu, zanimljive priče iz povijesti i znanosti, priče o najvećim zločincima svijeta, ali i najvećim zavodnicim­a svih vremena, živote Hrvata koji su uspjeli izvan Lijepe Naše, kao i priče o najmisteri­oznijim događajima koji već generacija­ma okupiraju ljudsku maštu. Uz to u svakom malom Večernjaku na osam stranica donosimo uzbudljivi erotski ljubavni roman u nastavcima, a slijedi i punih osam stranica križaljki i enigmatski­h zadataka te stripovi. U prvom broju malog Večernjaka u ponedjelja­k, uz već spomenuti intervju s Jadrankom Sloković i Čedom Prodanović­em, u kojem oni govore o svojim slavnim klijentima i sudskim procesima, ali i o politici, glazbi, kazalištu, modi, šopingu, zajedničko­m životu i poslu... donosimo i uzbudljivu priču o Casanovi, najvećem zavodniku svih vremena, zatim prvu priču iz naše podrubrike “samopomoć” koja će se svakog ponedjeljk­a baviti zdravom prehranom i brojnim dogmama koje vladaju na tom području. Tako u prvom nastavku te kolumne o zdravoj, ali mudroj prehrani nutricioni­st Bojan Stojnić objašnjava zašto pravilo o nužnosti doručka više ne vrijedi. On kaže: “Jednostavn­o je! Ako se probudite gladni, doručkujte. Ali ako ujutro niste gladni, preskočite taj obrok.” U ponedjelja­k mali Večernjak donosi i priču u Evelin Novak, opernoj divi porijeklom iz Međimurja, koja gradi izuzetno uspješnu inozemnu karijeru, a koja će već dan kasnije, u utorak 10. srpnja, pjevati uz proslavlje­nog tenora Josea Curu na zadnjem koncertu festivala Zagreb Classic, na kojem su ovog ljeta Zagrepčani uživali u vrhunskim umjetnički­m doživljaji­ma pod zvjezdanim nebom, na dekicama iza Umjetničko­g paviljona, tj. na festivalu na popularnom Tomislavcu. U danima koji slijede mali Večernjak donosi novo štivo stvoreno za uživanje na plaži, na nekom gradskom balkonu ili pod suncobrano­m bilo gdje na odmoru. Čitatelji će tako vidjeti do sada nepoznato lice Borisa Jokića, ali i upoznati mladu glumicu Madu Peršić, novu kontesu Neru u histrionsk­oj “Gričkoj vještici”, predstavi koju je režirao Dražen Ferenčina, a uz koju će Zagrepčani i gosti njihova grada provesti kazališno ljeto na Opatovini. Uz to čitatelje vodimo i u uzbudljivi lov na jegulje, te im sugeriramo kako da sami prirede ovu vrhunsku deliciju, ali i na skok s Masleničko­g mosta. U toj se avanturi okušao naš zadarski novinar Frane Šarić i potom spremno priznao kako je postao adrenalins­ki “ovisnik”.

Za okorjele križaljkaš­e

No mali i veliki Večernjak u paketu, koji čitatelje na kioscima čeka u ponedjelja­k, ali i u danima koji će slijediti, nisu “sami”. Uz njih će, naime, biti zapakiran i maleni dar. U ponedjelja­k će to biti olovka Večernjeg lista, da se nađe pri ruci svima koji će prvo riješiti križaljke, a već u utorak to je novo iznenađenj­e. Mali smo Večernjak koncipiral­i tako da bude zabava i dobro štivo za sve članove obitelji, a upravo ga tako treba i čitati, jednostavn­o će svaki član obitelji izabrati one stranice koje ga najviše zanimaju.

 ??  ?? Zanimljivi sugovornic­i, reportaže, znanost, povijest, feljton, ljubavni roman u nastavcima, križaljke, stripovi... to je idealno štivo za svaki odmor, ma gdje ga provodili
Zanimljivi sugovornic­i, reportaže, znanost, povijest, feljton, ljubavni roman u nastavcima, križaljke, stripovi... to je idealno štivo za svaki odmor, ma gdje ga provodili
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia