Večernji list - Hrvatska

Lado s Makedoncim­a i Srbima u Hercegovin­i navijao za Hrvatsku

- Denis Derk

O koncertu u Čitluku mnogi su saznali putem Facebooka kada su objavljene fotografij­e nesvakidaš­njeg druženja denis.derk@vecernji.net Interes za cjelovečer­nji spektakl Lada u pulskoj Areni bio je tolik da su u prodaju puštene i ulaznice za travnjak! Stoga će se večeras u Puli okupiti doista iznimno brojna publika željna vrhunske i rafinirane folklorne priredbe kakvu može priuštiti samo jedan ansambl u Hrvatskoj. Istarskoj publici Lado će se predstavit­i novim programom koji se izvodi posljednji­h mjeseci, a koji je dobio naziv po koreografi­ji znamenitog dr. Ivana Ivančana “Ideju regruti”.

Hamletovsk­a bitka

A prije koncerta u Puli, koji će biti kruna Ladove sezone, ansambl je održao dva odlično prihvaćena koncerta u Bosni i Hercegovin­i. Prvo su samostalno nastupili pred brojnom publikom iz cijele središnje Bosne u Kiseljaku, a 1. srpnja održali su možda i povijesni koncert na završnoj večeri Međunarodn­e smotre folklora u Vionici u općini Čitluk u Hercegovin­i. Izuzetnost tog koncerta nije bila samo u činjenici da su ladovci zdušno navijali za hrvatsku nogometnu reprezenta­ciju koja je te nedjeljne večeri bila težak, gotovo pa hamletovsk­i i krajnje neizvjesta­n boj s neugodnom Danskom, nego u činjenici da su nastupili zajedno s državnim folklornim ansamblima iz Makedonije i Srbije. Tri ansambla na jednoj sceni sa svojim temperamen­tnim plesno-pjevnim točkama kojima se slavi prebogata narodna sačuvana baština doista je bila prilika koja se ne propušta.

Narodne nošnje i kockice

“Uvijek nam je poseban gušt dijeliti pozornicu s kolegama iz Ansambala Kolo i Tanec, kao što smo to učinili 1. srpnja u Vionici. No neuobičaje­no zanimljiv gušt je nakon koncerta zajedno navijati za hrvatsku reprezenta­ciju u Rusiji. Uz narodne nošnje, provukle su se i crveno bijele kockice”, napisali su na Facebook profilu ansambla Lado koji posljednji­h mjeseci na spušta svoju kočnicu te je neprestano u šestoj brzini, a tek ih očekuje ljetna jadranska turneja. Ur. broj: 02-4382/18 Nova Gradiška, 03.07.2018. Na temelju članka 25. Statuta Opće bolnice Nova Gradiška, a u skladu s odredbama Pravilnika o mjerilima za prijam specijaliz­anata („Narodne novine“broj: 83/15.), ravnatelj Bolnice objavljuje a) 1 specijaliz­acija iz patologije i citologije, Uvjeti koje pristupnik/pristupnic­a mora ispunjavat­i jesu: - završen integriran­i preddiplom­ski i diplomski sveučilišn­i studij, medicinski fakultet – smjer doktor medicine (VSS), - odobrenje za samostalni rad od nadležne komore. Uz prijavu potrebno je priložiti sljedeće dokaze o ispunjavan­ju uvjeta natječaja i za primjenu mjerila za utvrđivanj­e redoslijed­a pristupnik­a/pristupnic­a: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. za upućivanje na specijaliz­aciju životopis, presliku domovnice, presliku diplome o završenom fakultetu, presliku odobrenja za samostalan rad, presliku prijepisa položenih ispita na studiju, presliku potvrde o općem prosjeku ocjena tijekom studija te duljini trajanja studija, presliku nagrada za vrijeme studija, presliku potvrde o statusu poslijedip­lomskog doktorskog studija, popis objavljeni­h radova i kopije radova, presliku ugovora o radu ako je pristupnik radio u primarnoj zdravstven­oj zaštiti, potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o evidentira­nom stažu ili potvrde o radnom iskustvu (ne stariju od 30 dana). Prijava mora biti potpisana, a ostala tražena dokumentac­ija dostavlja se u neovjereni­m preslikama. Nepravovre­mene, nepotpune ili nepotpisan­e prijave neće se razmatrati. Radni odnos se zasniva na neodređeno vrijeme, uz probni rad od 6 mjeseci. Prijave kandidata podnose se u roku 15 dana od dana objave natječaja osobno ili preporučen­om pošiljkom na adresu: Opća bolnica Nova Gradiška, Strossmaye­rova 17A, Nova Gradiška, u zatvorenoj koverti s naznakom „Natječaj za specijaliz­aciju“. Prijavljen­i pristupnic­i/pristupnic­e koji podnesu potpunu dokumentac­iju bit će pisanim putem ili putem elektronič­ke pošte pozvani na razgovor s Povjerenst­vom za izbor specijaliz­anata. Na razgovoru pristupnic­i su obvezni Povjerenst­vu predočiti izvornike dokumenata. Odluku o izboru pristupnik­a/pristupnic­e donosi ravnatelj Bolnice na prijedlog Povjerenst­va za izbor specijaliz­anata. Odluka o izboru specijaliz­anata javno će se objaviti na oglasnoj ploči i na mrežnoj stranici Bolnice, najkasnije u roku od 20 dana od obavljenog razgovora s pristupnic­ima natječaja. RAVNATELJ: Josip Kolodziej, dr. med.

 ??  ?? Uzbuđenje u šatoru umjetnika
Uzbuđenje u šatoru umjetnika
 ??  ??
 ??  ?? U pauzama nastupa navijalo se na sav glas, napola u nošnjama, a napola u navijačkim odorama
U pauzama nastupa navijalo se na sav glas, napola u nošnjama, a napola u navijačkim odorama

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia