Večernji list - Hrvatska

Kraj i za Čilića, kiša ugasila njegov motor

Prije kiše Marin je vodio sa 6:3, 6:1 i 3:2. Na kraju je ipak izgubio

- Anton Filić

U petom setu Međugorac je pri Pellinu vodstvu od 5:4 spasio dvije meč-lopte (s dva asa), potom kod 6:5 još jednu, ali četvrtu nije uspio anton.filic@vecernji.net Vodili s 2:0 u setovima i potom izgubili. Nakon Ive Karlovića, dogodilo se to u Wimbledonu i Marinu Čiliću. U drugom kolu Čilić je poražen od Argentinca Guida Pelle, 82. tenisača na ATP listi, sa 6:3, 6:1, 4:6, 6:7 (3), 5:7. A večer prije imao je vodstvo od 6:3, 6:1, 3:2. No, potom je meč prekinut zbog kiše, pa je nastavljen samo toliko da naš najbolji tenisač izgubi servis i da u jučerašnji nastavak uđe s breakom zaostatka (3:4). Pella je dobio treći set, ali i četvrti, iako je u njemu Marin poveo s 3:1 (a potom gubio s 3:4), a u tie-breaku tog seta vodio je s 2:0, a potom izgubio šest poena zaredom.

Je li to bio Marin Čilić?

U petom setu Marin je pri Pellinu vodstvu od 5:4 spasio dvije meč-lopte (s dva asa), potom kod 6:5 još jednu, ali četvrtu nije uspio... Vidjeli smo nevjerojat­ne i za Marina neuobičaje­ne promašaje. Izgubio je ritam, izgubio ideju, kao da to nije bio Marin Čilić nego netko drugi. Svakako ne peti tenisač svijeta. Večer prije Ivi Karloviću niti vodstvo od 2:0 u setovima, meč-lopta u četvrtom i 61 as nisu pomogli da pobijedi Nijemca Struffa. Uvjereni smo da bi Karlović imao što reći u dvoboju protiv Federera, ali eto našem Ivi ne idu peti setovi u Wimbledonu (1-5). No, zato drži treće mjesto po broju asova (61), ispred njega su samo sudionici najduljeg (trodnevnog) meča u povijesti iz 2010. kada je Isner pobijedio Mahuta sa 70:68 u petom setu. Tada je Isner zabio 113, a Mahut 103 asa. No, Karlović je, kao najstariji (39), najviši (211 cm) i igrač s naj- više asova na ATP Touru (12.862), uvijek zanimljiv novinarima, a iz svakog novog intervjua isklija poneka zanimljivo­st. Tako je u razgovoru za portal ATP Toura Ivo otkrio da ga još boli što nije na vrijeme i na pravi način razvijao bekhend. – Treneri su mi govorili da ga trebam igrati jednoručno, a ispada da sam trebao uvježbavat­i dvoručni bekhend, što sada i radim, ali malo je kasno. Tko zna što bih postigao u karijeri da sam uz ovakav servis i forhend imao i solidan bekhend – kaže Div sa Šalate, otkrivši još jednu zanimljivo­st: – Kad sam imao 13 godina, počeo sam uz tenis trenirati i košarku. No, stavili su me s dečkima koji su imali 18-19 godina, koji su bili puno jači. To me frustriral­o i zbog toga sam nakon šest mjeseci otišao iz košarke. Poslije su me gotovo svakodnevn­o zvali da se vratim, čak do moje 18. godine, ali ja sam se definitivn­o odlučio za tenis – napomenuo je Ivo.

Martić uspješna u paru

Marina očekuje pad na ATP listi jer nije obranio lanjski finale, zbog čega će izgubiti 1155 bodova

Razgovaral­i smo o toj epizodi s Karlovićem, pa znamo da je klub koji se spominje bio KK Maksimir. Ostao je Ivo košarkaški fan, pa u Miamiju, gdje živi, često ode na utakmice Miami Heata. Rezultati – ženski parovi, prvo kolo: Martić/Rybarikova (Hrv/ Češ) - Kerkhove/Marozava (Niz/ Bje) 7:5, 6:3.

Karlović ljutit na trenere što ga nisu naučili dvoručnom bekhendu: Gdje bi mi bio kraj!

 ??  ??
 ?? REUTERS ?? Marin Čilić odigrao je katastrofa­lno u nastavku meča. Umjesto šetnje do trećeg kola dobili smo Pellu kao najveću senzaciju
REUTERS Marin Čilić odigrao je katastrofa­lno u nastavku meča. Umjesto šetnje do trećeg kola dobili smo Pellu kao najveću senzaciju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia