Večernji list - Hrvatska

Sabor izglasao paket pravosudni­h zakona

- (tr)

cija, kao što su platforma za povremene poslove danasradim.hr ili aplikacija za Plitvička jezera. Intenzivno surađujemo s kuvajtskom Taw9eel grupom, najvećim trgovcem u regiji – kaže direktor Ivica Horvat. U njihovoj, kako vole reći, obitelji, šest je žena – zadužene su za prodaju, vođenje projekta, računovods­tvo, marketing i testiranje mobilnih i web-aplikacija. – Najviše nas motiviraju novi i izazovni projekti u kojima možemo primijenit­i sve znanje koje redovito širimo na radionicam­a, dostupnim materijali­ma na internetu, a također ima nas koji još uvijek čitamo knjige. Proces izgleda ovako: Ružica, sales manager raspiše sve klijentove ideje, ekipa se skupi i brainstorm­amo sve ideje kako bismo pronašli najbolje rješenje za klijenta. Upravo u ovakvim situacijam­a vidimo koliko možemo razviti ideju i zajednički­m snagama raditi na rješenjima koje koriste ljudi diljem svijeta – prikazuje Ana.

Odgajaju mlade

Kroz njihove urede prošlo je i petnaestak praktikana­ta s različitih fakulteta. Naime, jedino ih i dalje ozbiljno muči nedostatak stručnog kadra. Upravo se stoga i jesu preselili iz Virovitice u Osijek, zbog većeg tržišta radne snage. No, ni u slavonskoj metropoli ne uspijevaju naći dovoljan broj zaposlenik­a. Problem je to cijelog Osijek Software Cityja, udruge i projekta koji okuplja 39 tvrtki, među kojima je i Plava tvornica. No, ne očajavaju, nego različitim radionicam­a, kako u svojim tvrtkama tako i u školama i na fakultetim­a, pokušavaju zainteresi­rati mlade za IT područje i “odgojiti” si tako buduće kolege. Plava se tvornica, ipak, nada i dozvoli za uvoz radnika.

Sabor je jučer donio paket od šest pravosudni­h zakona (Zakona o sudovima, Državnom sudbenom vijeću, područjima i sjedištima sudova, Državnom odvjetništ­vu, područjima i sjedištima državnih odvjetništ­ava te državnoodv­jetničkom vijeću) predstavlj­enih kao mini pravosudna reforma. Cilj te minireform­e jest jačanje neovisnost­i pravosuđa, objektivno­sti u postupcima imenovanja dužnosnika te povećanje kvalitete primjene propisa Europske unije i standarda Europskog suda za ljudska prava.

 ??  ?? “Bavimo se programira­njem Internet stranica i mobilnih aplikacija, kao što su platforma za povremene poslove danasradim. hr ili aplikacija za Plitvička jezera”, kaže direktor Ivica Horvat (na slici)
“Bavimo se programira­njem Internet stranica i mobilnih aplikacija, kao što su platforma za povremene poslove danasradim. hr ili aplikacija za Plitvička jezera”, kaže direktor Ivica Horvat (na slici)
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia