Večernji list - Hrvatska

Miočić: Na ovo nisam pristao bez supruge

Miočić Englezu Bispingu: Slat ću ti cvijeće kad Hrvatska u polufinalu SP-a pobijedi Englesku

- Dražen Brajdić drazen.brajdic@vecernji.net

Za hrvatske poklonike sporta subotnja će noć biti vrlo napeta. Samo 10-tak sati nakon nogometaša nastupa i MMA prvak Stipe Miočić U velikoj noći za hrvatski sport i sve koji se osjećaju Hrvatima, svoj naslov UFC-ova svjetskog prvaka brani američki Hrvat Stipe Miočić (18-2). Činit će to Stipe u Las Vegasu, u ranim satima nedjelje, i to protiv prvaka poluteške kategorije Daniela Cormiera (20-1). Zanimljivo je da su i nogometaši i Miočić favoriti, a Miočić će po prvi put otkako je postao svjetski prvak favoriti biti i uočima MMA fanova pa je to neka nova uloga za njega: - Cormier s ovom borbom želi postati legendom i postati prvi dvostruki prvak, u poluteškoj i teškoj, a ja na to gledam kao na jednu od niza obrana naslova. Ja volim kada me zovu šampionom. Teško sam trenirao, a jako puno su uložili i članovi mog tima, i ja ću ovu borbu dobiti.

DC: Jeo sam koliko sam htio

Cormier je izjavio da je nokaut jedini način da ga Miočić pobijedi, a ovaj uzvraća: - Bilo kako bilo, ja ću ga pobijediti. Ovo neće biti hrvački meč, nego borba. On se prvo mora suočiti s mojim šakama. S obzirom da je posljednji­h godina nastupao u poluteškoj, Cormier je za svaku od tih borbi morao skidati kilažu. Ovaj put ne. - Planirao sam imati 107 kilogra- ma, no moj trener mi je kazao da se dobro krećem i kada sam teži pa nije nužno da išta skidam te sada imam oko 113 kilograma. Bio je to sjajan osjećaj jer sam mogao jesti što sam i koliko htio. Sjajan osjećaj koji prati Miočića jest onaj da će najkasnije početkom kolovoza postati otac. Zato supruge Ryan uz kavez neće biti. - Supruzi je termin za porod 1. kolovoza, no naša bi djevojčica mogla doći i tri tjedna prije. Upravo zbog toga Miočić nije bio siguran da li želi prihvatiti ovaj meč u ovom terminu. - Isprva to nisam htio, posebice ne prije no što provjerim sa suprugom jeli s njenom trudnoćom sve u redu. Ona je šef, ona nosi naše dijete, ja ne. Ona je u tome puno više nego ja koji samo želim da se ona osjeća dobro. Kada je ona rekla da mogu prihvatiti borbu, a uz to je išlo i to da budem trener ekipe u Ultimate Fighteru, ja sam tek onda pristao. Ovih pak dana Boga molim da ona ne završi u bolnici prije no što meni prođe ova borba. No, čak i ako se to dogodi, ne moram se previše brinuti jer moja supruga je vrlo jaka žena. Teže će biti meni preboljeti što nisam bio uz nju, no i ovo je nešto što radim za obitelj. Sudbina je htjela da sa Stipinim najvećim životnim dobitkom istovremen­o stiže i najveća zarada u karijeri. Naime, ovo je prvi put da Stipe ulazi u kavez 100 posto zadovoljan s visinom svote koju će dobiti nakon borbe s Cormierom. - Ja sam konačno sretan i sa tim dijelom priče. Čini mi se da je dobar dio dosadašnje­g problema bio u tome što su došli novi vlasnici kompanije i što su neke stvari zapele u toj tranziciji.

Stipe je 13 cm viši i 20 cm duži

S obzirom da neće moći pozorno gledati nastup Hrvatske u četvrtfina­lu SP-a, Stipe ima namjeru navijati za hrvatske nogometaše i u polufinalu. Kada mu je umirovljen­i britanski šampion Michael Bisping postavio pitanje hoće li biti jako tužan kada Engleska u polufinalu pobijedi Hrvatsku, američki Hrvat odgovorio je: - Budići da znam da ćeš nakon te utakmice biti tužan, jer ćemo vas uništiti, ja ću ti poslati cvijeće. Kao i prigodom prethodne tri obrane naslova, Miočić će i ovom prilikom ući u kavez uz pjesmu “Till I Die” repera Machine Gun Kellyja s kojim se u međuvremen­u s prijatelji­o. No, ni Daniel Cormier mu nije neprijatel­j već samo prepreka koju namjerava ukloniti. A da će se upravo to dogoditi vjeruju i kladioniča­ri. Oni daju prednost Miočiću ne samo zato što je viši 13 cm i ima 20 cm veći raspon ruku nego i zato jer je po borbi dosad imao 0.41 nokauta za razliku od Cormiera koji ih ima 0.25. Miočić udara šakama poput boksačkog šampiona, a nije ga lako srušiti što će Cormier, kao bivši hrvač, svakako pokušavati.

Prije no što sam pristao na ovu borbu pitao sam suprugu može li izgurati trudnoću bez mene Miočićeva ulazna himna je “Till I Die” od repera Machine Gun Kellyja s kojim se i sprijatelj­io

 ??  ?? Stipe Miočić veliki je navijač hrvatske nogometne reprezenta­cije u kojoj najbolji kontakt ima s Mandžukiće­m
Stipe Miočić veliki je navijač hrvatske nogometne reprezenta­cije u kojoj najbolji kontakt ima s Mandžukiće­m

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia