Večernji list - Hrvatska

Vekić briljirala pred dečkom Wawrinkom

Prvi put u karijeri Osječanka je u osmini finala Grand Slam turnira

- Anton Filić

Donna je osigurala napredak barem do 42. mjesta WTA liste (+13), što joj je i najbolji plasman, te nagradu od najmanje 163.000 funti anton.filic@vecernji.net Donna Vekić spašava ovogodišnj­i Wimbledon kad su u pitanju nastupi hrvatskih predstavni­ka u pojedinačn­oj konkurenci­ji. Ona je u trećem kolu premoćno pobijedila Belgijku Yaninu Wickmayer, 101. tenisačicu svijeta, sa 7:6 (2), 6:1, za samo sat i 12 minuta i prvi put u karijeri ušla u osminu finala jednog Grand Slam turnira.

Zagospodar­ila terenom

Osječanka je od prvog do posljednje­g poena odigrala na vrhunskoj razini. U prvom setu joj je Belgijka donekle parirala, no u drugom je Vekić sasvim zagospodar­ila terenom. Kako i ne bi briljirala kad ju je iz gledališta bodrio njezin dečko Stan Wawrinka, koji sam baš i nema puno posla u All England Clubu, u drugom kolu zaustavio ga je Talijan Fabbiano. Donna je tako osigurala napredak na WTA listi barem do 42. mjesta (+13) i barem dijelom ublažila razočaranj­e koje smo doživjeli dan prije kada je, već u drugom kolu, ispao naš objektivno najveći adut Marin Čilić i to unatoč tome što je vodio s 2:0 u setovima protiv Argentinca Guida Pelle, 82. tenisača svijeta. Zbog čega prvi put nakon 2010. godine nećemo imati niti jednog (muškog) predstavni­ka u trećem kolu jednog Grand Slam turnira. Istina je da je kiša prekinula Čilića pri njegovu vodstvu od 6:3, 6:1, 3:2, ali može li to biti uvjerljivo (i jedino) objašnjenj­e dramatično­g Marinova pada u nastavku meča. I to protiv suparnika koji je, iako u 29. godini, prije Wimbledona imao samo dvije pobjede na travi, a u All England Clubu niti jednu. - Mučio sam se da pronađem pravi ritam udaraca, previše sam promašivao. U tie-breaku četvrtog seta imao sam i mini-break, na početku petog seta tri prilike za oduzimanje servisa, ali nije išlo. Sve u svemu, nisam odigrao na pravoj razini. Naravno da sam silno razočaran ispadanjem u drugom kolu, jer sam igrao dobro u proteklih nekoliko tjedana. Razgovarat ću sa svojom ekipom, vidjeti što se dogodilo i krenuti dalje - kaže Čilić.

Pella: I sam sam iznenađen

Nešto više svjetla na taj poraz našeg najboljeg tenisača možda može dati sam Guido Pella, koji je ni kriv ni dužan postao wimbledons­ka senzacija. Prvi put u životu ušao je u treće kolo nekog Grand Slam turnira, što je za njega veliki uspjeh. - Čekao sam na ovakav meč godinama. No, nisam mislio da će se dogoditi u Wimbledonu i to protiv Čilića. To je za mene najveće iznenađenj­e. Treći put sam u glavnom ždrijebu i do ove godine ovdje nisam dobio niti jedan meč - kazao je Pella koji je tako postao četvrti tenisač - nakon Rogera Federera, Jacka Socka i sunarodnja­ka Juana Martina del Potra - kojega Čilić nije uspio dobiti iako je vodio s 2:0 u setovima. Rezultati parova, muški, 2. kolo: Haase/Lindstedt (Niz/Šve) - Šančić/Vasiljevsk­i (Hrv/Bje) 7:6 (4), 6:1, 7:6 (3).

Prvi put od 2010. godine nemamo niti jednog tenisača u trećem kolu Grand Slam turnira Naravno da sam silno razočaran. Razgovarat ću sa svojom ekipom i krenuti dalje, kaže Čilić

 ??  ??
 ??  ?? Donna Vekić barem nam je dijelom ublažila razočaranj­e od dan prije kada smo u Wimbledonu ostali bez Marina Čilića
Donna Vekić barem nam je dijelom ublažila razočaranj­e od dan prije kada smo u Wimbledonu ostali bez Marina Čilića

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia