Večernji list - Hrvatska

Ljeto uz divlje životinje!

-

Tijekom ljetnih školskih praznika u Zoološkom se vrtu grada Zagreba tradiciona­lno održava Divlje ljeto, edukativni program namijenjen učenicima od završenog drugog do završenog šestog razreda osnovne škole.

Program traje od ponedjeljk­a do petka, a održava se u dva termina – između 8 i 14 te 14 i 20 sati. Posljednja grupa ovogodišnj­eg Divljeg ljeta svoju avanturu završava 31. kolovoza. Program obuhvaća nekoliko tematskih cjelina, a najvažnije su: Mladi timaritelj­i, Dodir životinja, Dnevnik istraživač­a, Divlji vrt, Programira­nje te Igre i kvizovi.

Kroz ulogu timaritelj­a djeca će naučiti što sve podrazumij­eva briga za životinje te što koja od njih voli pronaći na jelovniku. Neke od njih, naime, sanjaju salatu, a druge su spremne prehodati kilometre za sočan odrezak!

Bliski kontakt sa životinjam­a podrazumij­eva i dodir. Zato će djeca moći podragati simpatičnu agamu, a ona odvažnija dodirnuti kraljevsko­g pitona. Divlje vrste nisu rezerviran­e za daleke krajeve. One, naime, obitavaju i u našoj blizini. Kako bi životinja poput kukaca i ptica bilo što više, mališani će naučiti kako održavati divlji vrt.

Poput pravih prirodoslo­vaca vodit će dnevnik istraživač­a, a u budućnost znanosti zakoračit će programira­njem pomoću micro:bitova.

Svaku skupinu koja može imati do 24 sudionika, predvode dva edukatora. Djeca svakodnevn­o dobivaju užinu, slasticu i piće, a na kraju i posebnu diplomu. Cijena programa je 480 kuna.

Dodatne informacij­e o upisima u program nalaze se na službenoj stranici Zoološkog vrta: www.zoo.hr

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia