Večernji list - Hrvatska

Fešte do jutra bez obzira na to hoće li se okititi zlatom ili srebrom

Zagrepčani će prijenos utakmice gledati na glavnom te na Strossmaye­rovu trgu, gdje će se u ponedjelja­k pratiti i prijenos dočeka

-

Zlato ili srebro slavit će se na Starčeviće­vu trgu. - Bili prvi ili drugi na svijetu, i jedno i drugo je povijesni rezultat i treba to proslaviti! Svirat će Lira band, građane će zabavljati i DJ Tac, a pripremamo i vatromet - najavljuje Željko Lončar iz protokola Grada Osijeka. Utakmica će se, kao i dosadašnje, gledati na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi. Nakon prigovora što prijenosa nema i na glavnome trgu pa središte grada zjapi prazno, finale će se gledati i na Starčeviće­vu trgu. Kupiti dres ili navijačku majicu, pogotovo žensku, u Osijeku je gotovo nemoguća misija. Trgovci, nesumnjivo, trljaju ruke, no građani komentiraj­u da su se mogli i bolje pripremiti.

Karlovčani će moći pratiti finale na Trgu bana Josipa Jelačića, i to na tri velika videozida, kao i za vrijeme utakmice s Engleskom. Do 17 sati nastupat će lokalni bendovi, a u 17 sati počinje prijenos. Veliki videozid bit će postavljen na kupalištu uz Koranu, ali će i svaki će kafić nuditi gledanje na velikom televizoru. - Jako sam sretan što je poslodavac otkazao popodnevnu smjenu u nedjelju. Trebao sam raditi popodne i već sam smišljao isprike, a ovako ćemo svi moći gledati tekmu. Ići su s društvom na Trg, ostalo mi je pirotehnik­e od Nove godine koju sam čuvao za ovo Svjetsko prvenstvo. Bit će ludo kakav god bio rezultat - kaže Karlovčani­n. Tvrtka Zelenilo na kružni tok na Korzu postavila je zastor s kvadratići­ma u znak podrške vatrenima.

Sisak će i dalje imati tri lokacije za gledanje utakmice. Kutina organizira gledanje utakmice u šatoru na prostoru trga dr. Franje Tuđmana od 15 sati, a Petrinja na rukometnom igralištu. Grad Hrvatska Kostajnica odlučio je početak uredovnog vremena Gradske uprave u ponedjelja­k pomaknuti na 11 sati. - Želimo da se zaposlenic­i provesele i odmore - rekao gradonačel­nik Dalibor Bišćan.

Zadrani će se ponovno okupiti na Forumu, a koliki se broj navijača očekuje na Poluotoku, pokazuje i odluka o zabrani prometovan­ja dijelom stare gradske jezgre od 15 sati. Grad Zadar organizira­o je i besplatan autobusni prijevoz od kolodvora do Poluotoka.

U Varaždinu uz gledanje utakmice već pripremaju i doček svom sugrađanin­u Zlatku Daliću. Gradonačel­nik Ivan Čehok najavljuje “totalnu ludnicu” i svirku Zaprešić boysa te Prljavog kazališta. Varaždinsk­a policija vozače upozorava da ne sjede na

vozila.(ib)• vanjskim dijelovima

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia