Večernji list - Hrvatska

Mali SUV s karakterom velike mačke

Vozač ima razloga za zadovoljst­vo, posebno na cesti punoj zavoja

- sandra.mikulcic@vecernji.net Sandra Mikulčić

First Edition oprema obuhvaća 20” alu naplatke, panoramski krov, sjedala presvučena kožom, 10-inčni dodirni zaslon... Gledajući obrise nove divlje mačke, Jaguara E-Pace, nikada ne bismo rekli da u dužinu mjeri samo 440 centimetar­a. Djeluje veće, moćnije. Dizajneri su posao odradili odlično. E-Pace poglede za sebe lijepi gdje god da se pojavi.

Profinjena nota interijera

Naravno, prste u tome ima i činjenica da je riječ o prvom malom SUV modelu ovog proizvođač­a, ukupno tek drugom SUV-u sa značkom aristokrat­skog Jaguara, marke od koje do nedavno takav model ne bismo očekivali. No, vremena se mijenjaju, trendovi baš svima diktiraju smjer poslovanja, pa ni Jaguar nije iznimka. Mišićavi E-Pace u putničkoj kabini nudi drukčiji ugođaj. Nije se odrekao za Jaguar svojstvene profinjene note, uglađenost­i i udobnosti, a sve je to upakirano u moderan dizajn. Da prostora dovoljno ima na prednjim sjedalima, to je očekivano, no na nedostatak centimetar­a požaliti se ne mogu ni putnici na stražnjoj klupi, iza koje se krije još jedno iznenađene. U ovoj je klasi, naime, prtljažnik zapremnine 577 litara prava rijetkost. Popis opreme, očekivano, poduži je te obuhvaća sve napredne sustave za potporu vozaču, za sigurnost, udobnost i povezivost. Raskošna sjedala presvučena su kvalitetno­m kožom, no od prosjeka segmenta (gledamo li premium male SUV-ove) ne odskaču ona već krov djelomično presvučen brušenom kožom. Audiosusta­v je vrhunski, a pristupa mu se preko centralnog 10-inčnog dodirnog ekrana, kao uostalom većini funkcija. Na istom se ekranu vidi i prikaz kamere koja olakšava vožnju unazad, a ovdje ne možemo ne primjetiti da čišću i jasniju sliku s kamere u nekom automobilu još nismo vidjeli. Jaguar E-Pace isprobali smo u 2,0 D 4WD First Edition izvedbi. Dizelski agregat od 180 konja skladno surađuje sa solidnim automatski­m mjenjačem. Još koja konjska snaga više ne bi bila na odmet, no i u ovako složenom automobilu vozač ima puno razloga za zadovoljst­vo.

Kroz zavoje poput kompakta

Posebno na cesti punoj zavoja, koju E-Pace svladava poput kakvog nižeg kompakta. Izvanredan ovjes pruža pravu mjeru između dinamike i udobnosti vožnje. Isprobani primjerak do stotke stiže za 9,3 sekunde, a maksimum mu je na 205 km/h. Prosječno troši 5,6 l/100 km. Početna cijena Jaguara E-Pace je 268.665 kuna, no cijena testiranog modela iznosi 543.115 kn.

E-Pace tek je drugi SUV model sa značkom aristokrat­kog Jaguara te njegov prvi mali SUV

 ??  ?? POPIS OPREME poduži je te obuhvaća sve napredne sustave za potporu vozaču, sigurnost, udobnost i povezivost
POPIS OPREME poduži je te obuhvaća sve napredne sustave za potporu vozaču, sigurnost, udobnost i povezivost

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia