Večernji list - Hrvatska

Rakitić: Oduševili smo cijeli planet, svi na svijetu slavili su naše golove

Kad smo visjeli, prolazili smo, a sad kada smo odigrali najbolju utakmicu, izgubili smo, rekao je Subašić

- Tomislav Dasović tomislav.dasovic@vecernji.net

BEZ IJEDNOG INCIDENTA Bili smo zajedno 50 dana, a nismo imali nijedan incident. A na klupskim pripremama glave pucaju nakon 7 dana ANTE REBIĆ hrvatski krilni napadač CIJELI SVIJET UZ NAS Naše golove s velikim žarom slavili su u Argentini, Njemačkoj, Španjolsko­j. To je dokaz kako smo igrali IVAN RAKITIĆ hrvatski vezni igrač

Silno sam sretan što su Luka, Raketa, Mandžo i društvo natjerali cijeli svijet da gugla pojam “Croatia”. Ovo je neprocjenj­iva promocija Danijel Subašić bio je jedna od najjačih karika Hrvatske na putu prema svjetskom srebru, i da je Hrvatska pobijedila u finalu, sigurno bi bio najbolji vratar turnira. Nakon poraza u finalu bio je ponosan na sve što smo ostvarili, iako je naravno žalio zbog poraza. – To je tako, kad si slabiji prođeš dalje, a kad si bolji, izgubiš finale... Sigurno možemo biti ponosni i uzdignute glave se vratiti kući. Drago nam je što smo uspjeli obradovati naš narod koji nije bio tako sretan u posljednje vrijeme. Drago nam je što smo uspjeli u tome, jer biti drugi na svijetu nije mala stvar. Tko zna kad će se to ponoviti – kazao je još vruć nakon utakmice Subašić, koji se složio s dojmom kako su sami sebi zakomplici­rali život s par pogrešaka, što je na koncu i odvelo utakmicu protiv Francuske u krivom smjeru. – Treba ponekad imati sreće da dobiješ utakmicu, a mi je nismo imali. Odigrali smo najbolju utakmicu na turniru, a izgubili smo, a kad smo visjeli kao lusteri, prolazili smo. I to je draž nogometa, zato ga svi toliko i volimo, i zato smo i došli tu gdje jesmo. Nismo prvi, ali ponosni smo na sve što smo napravili i što smo prošli. Kapa do poda svima, nema žala ni za čim.

Pustite me da se odmorim

Nakon utakmice izbornik Dalić okupio je sve igrače. Subašić nam je otkrio kako je izbornik kazao da je ponosan na sve što su prošli zajedno. – Bili smo pedeset dana zajedno, disali smo svi kao jedan, bili smo kao braća, a to smo pokazali i na terenu. Ali jednostavn­o nismo imali sreće ovaj put. Primiš gol ni iz čega, nije bio ni faul, drugi dobiješ iz penala, i sve ode naopako. Čestitam Francuzima, je***a su momčad. Izbornik je najavio kako će na od- moru razmisliti o svojoj budućnosti i o nastavku suradnje s Hrvatskom, a slično govori i Subašić. O svojoj budućnosti i koliko će ona još trajati sada ne želi razmišljat­i. – Boli me loža, tri utakmice sam tako odigrao, stiskao zube. I ne samo ja, nego većina nas. Ovo što smo mi odigrali od četvrtfina­la, od Danske do finala, to je stvarno čudo. Sada ću se odmoriti, imam tri tjedna pauze da napunim baterije i zaliječim ozljede, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Nasmijao se na šalu kako je prošao tri metra od trofeja uoči početka utakmice. – Ma nisam ga ni pogledao. Ali naježiš se kad izađeš na teren, kad vidiš krcat stadion, atmosferu, kad znaš za što se igra. Ipak je to najveća utakmica, nema veće utakmice od finala SP-a i mi smo je igrali. Ovo je vjerojatno najveći uspjeh hrvatskog sporta, daj Bože da nas za četiri godine ili kasnije netko nadmaši i osvoji Mundijal, ali bojim se da se ovakve prilike ne ukazuju tako često – zaključio je Subašić.

Ponosni Raketa

Ante Rebić također je bio oduševljen zajedništv­om u reprezenta­ciji. – Bili smo zajedno čak 50 dana, a nije bilo nijednog, ma ni najmanjeg incidenta. Vjerujte mi, znam kako je to na pripremama u klubovima, tamo glave pucaju već nakon tjedan dana - kazao je Rebić. I Ivan Rakitić ponosan je zbog svega što su napravili on i suigrači. – Dobio sam brojne poruke podrške iz Argentine, Španjolske, Njemačke, iz cijeloga svijeta. To je fantastičn­o, neopisivo – rekao je Rakitić te zaključio: – Ono što me posebno veseli je kada mi ti ljudi kažu kako hrvatske golove slave kao da ih je postigla njihova nacionalna reprezenta­cija. Oduševili smo cijeli svijet.

 ??  ?? Naši su igrači željeli zlatne medalje, no i ovo srebro najveći je uspjeh hrvatskog sporta u povijesti
Naši su igrači željeli zlatne medalje, no i ovo srebro najveći je uspjeh hrvatskog sporta u povijesti
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia