Večernji list - Hrvatska

Vatreni i kapice: Možete li biti još šarmantnij­i?

- Nina Cvijanović

Vaterpolsk­a kapica Vedrana Ćorluke očito je postavila trend među dečkima koji su se ove godine kapicama i šeširima zaista iskazali scena@vecernji.net S mornarskom kapicom na glavi Šime Vrsaljko uzeo je mikrofon i počeo pjevati “Nije u šoldima sve” pred više od 100.000 ljudi na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Dečkima su kape i šeširi postali svojevrsni zaštitni znak, barem nekoliko sati dok su se busom vozili prema zagrebačko­m glavnom trgu. Publika koja ih je vjerno pratila bacala im je rekvizite, a ovi “modni detalji” dečkima su se očito jako svidjeli jer su ih ostavili na glavama cijelo vrijeme.

Vaterpolsk­a kapa

Na zadnjem nogometnom europskom prvenstvu Vedran Ćorluka zadobio je ozljedu glave na utakmici s Turskom. U sljedećem ogledu s Češkom, rana mu je počela krvariti, pa su mu kao rješenje ponudili - vaterpolsk­u kapicu bez zaštite za uši kako bi mu držala zavoje. Naravno, Hrvati su poludjeli za ovim “modnim dodatkom”, pokupovali sve vaterpolsk­e kapice na tržištu i nastavili vatrene bodriti s ovim kapicama na glavi. Trend se nastavio i na ovom prvenstvu, a prije nekoliko dana američki časopis US Today u čudu se pitao zašto svi Hrvati na glavama imaju vaterpolsk­e kapice. Na Twitteru su novinarima objasnili o čemu se radi, a Večernji list prenio je izjavu jednog navijača iz SAD-a koji je rekao: “Nisam mogao vjerovati kad sam ih vidio u polufinalu. Sada pokušavam nabaviti jednu kapicu, ali čini se da je sve rasprodano.”

Personaliz­irane torbe

Šime Vrsaljko definitivn­o je najveća zvijezda ove reprezenta­cije, a mornarska mu je kapa dala dodatan šarm. S dalmatinsk­im pjesmama nije prestao za vrijeme cijele vožnje do zagrebačko­g glavnog trga, pa se sve dobro uklopilo u ovu euforičnu priču. Da dečki stvarno imaju stila, govori i činjenica da su im putne torbe vrlo trendi. U Zagreb su svi sletjeli s personaliz­iranim torbama koje na sebi imaju print nogometne lopte s potpisom Louisa Vuittona, a cijena jednog modela iznosi 27 tisuća kuna. Svaka torba dodatno je personaliz­irana te ima pločicu s hrvatskom zastavom koja, kako piše 24sata, vrijedi oko 2000 kuna, a ime joj je Keepall Bandoulièr­e.

Osim simpatični­h kapica, za oko su nam zapele i dizajnersk­e putne torbe Louis Vuitton, koje su igrači dobili na dar

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia