Večernji list - Hrvatska

Moje prijatelji­ce i ja imamo pravo biti nesavršene i sretne

Blogerica prozvala medije zbog diskrimina­cije na temelju izgleda

- Klara Modrić scena@vecernji.net ZAGREB

Vodeće talijanske novinske kuće zajedljivo su komentiral­e izgled djevojaka koje su na Ibizi uživale u Chiarinu djevojačko­m vikendu Trebao je to biti odmor iz snova s dragim prijatelji­cama, no zbog potpuno nepotrebni­h i zlih medijskih komentara modnoj blogerici Chiari Ferragni djevojačka večer ostat će u nešto lošijem sjećanju od očekivanog­a. Naime, popularna Talijanka sa svojih se desetak najbližih prijatelji­ca zaputila na Ibizu gdje su djevojke ludo proslavile Chiarinu djevojačku večer jer bi poznata 31-godišnjaki­nja u rujnu trebala stati pred oltar sa svojim partnerom pjevačem Fedezom s kojim je u vezi dvije godine.

Uvredljivi naslovi

Ovo je bilo prvo Chiarino putovanje s prijatelji­cama otkako je u ožujku postala majka sinčića Leonea. Baš kako to obično bude s ovom blogericom, koja je zahvaljuju­ći društvenim mrežama uspjela izgraditi carstvo vrijedno desetke milijuna dolara, svaki njihov korak na Ibizi objavljiva­la je na Instagramu, a objavivši sebe u uskoj haljini od lateksa, vrlo su brzo ispod fotografij­e napisani komentari s pitanjem je li Talijanka ponovno trudna. – Ne brinite se, nisam trudna, dajte mi vremena da se vratim u formu, pa rodila sam svoje dijete prije četiri mjeseca – napisala je ispod komentara. – Znam da nisam savršena i premda možda nemam trenutačno idealno tijelo, to me ne brine, devet sam mjeseci u svojoj utrobi nosila svojeg dječaka i imam pravo uzeti si vremena da se vratim svojim nekadašnji­m kilogramim­a – dodala je. Vrlo brzo vijest o Chiarinu djevojačko­m provodu na Ibizi prenijele su i vodeće talijanske novine i sve bi to bilo u redu da naslov nije bio upućen na (ne)savršeno tijelo kako same Ferragni tako i njezinih prijatelji­ca. „Chiara Ferragni i njezine prijatelji­ce – okrugle i sretne“– ovako je glasio prvi naslov talijanski­h novina, da bi nakon reagiranja Chiare Ferragni naslov bio promijenje­n u „Chiara Ferragni i njezine prijatelji­ce – sretne i u formi“.

Ljepota je u različitos­ti

– Nikada u svojem životu nisam mislila da sam savršena, pa tako ni danas, ali imala sam tu sreću da sam se osjećala ugodno u svojoj koži i imala samopouzda­nja. Vjerojatno i zato što me majka uvijek učila da mogu učiniti sve što želim kad to hoću i time me učinila nevjerojat­no posebnom. Šokirana sam da tako važne talijanske novine moje prijatelji­ce i mene nazivaju debelima, pogotovo u trenucima kad se toliko mladih žena bori sa svojim samopouzda­njem upravo zbog izgleda – napisala je blogerica iživcirana ponašanjem medija. Ljepota je u različitos­ti, a ne u savršenost­i – dodala je uz “hashtag” koji bi u prijevodu značio da je blaćenje tijela za jadnike.

Znam da nisam savršena, ali imam pravo na to nakon trudnoće i poroda Chiara je poručila svim medijima da se blaćenjem tuđih tijela bave isključivo jadnici

 ??  ?? Dobar provod najboljih prijatelji­ca nisu mogli pokvariti ni uvredljivi naslovi u talijanski­m novinama
Dobar provod najboljih prijatelji­ca nisu mogli pokvariti ni uvredljivi naslovi u talijanski­m novinama
 ?? INSTAGRAM ??
INSTAGRAM
 ?? INSTAGRAM ?? Chiara Ferragni na Instagramu ima više od 13 milijuna pratitelja
INSTAGRAM Chiara Ferragni na Instagramu ima više od 13 milijuna pratitelja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia