Večernji list - Hrvatska

Lokosice zakinute zbog neigranja naših klubova

- ZAGREB damir.mrvec@vecernji.net Damir Mrvec

Od ostalih naših klubova, rukometaši­ce Bjelovara igrat će protiv Kristianst­ada, dok će Koka tražiti prolaz preko ciparskog sastava Latsia Nakon što su dvije godine zaredom igrale u Challenger kupu, koji su 2017. osvojile, a lani ispale u polufinalu od španjolsko­g sastava Gran Canaria, pogotkom iz deveterca, rukometaši­ce Lokomotive u novoj sezoni okušat će se u jačem europskom kupu. Igrat će u Kupu EHF-a, kupu u kojem su zadnji put igrale 2010. godine. Za one koji ne znaju lokosice su 1991. godine osvojile Kup EHF-a pobijedivš­i u finalu Bayern iz Leverkusen­a. U prvoj utakmici bilo je 19:11 za lokosice, a u drugoj su izgubile s pogotkom razlike (19:20). Sve igračice današnje Lokomotive nisu se ni rodila kada su lokosice osvojile taj trofej, osim jedne. Jelena Kajfeš imala je tri godine.

Šoštarić: Sve su cure ostale

Jučerašnji ždrijeb u Beču odlučio je da će prva prepreka lokosicama, u prvom kolu kvalifikac­ija za Ligu EHF-a, biti švedski sastav Hoors. Nije da su Šveđanke ne- poznanica... Naime, lokosice su s njima igrale finale Challenger kupa 2017. godine i u obje utakmice su naše rukometaši­ce pobijedile. Da je riječ o ozbiljnom klubu, govori podatak da su Šveđanke lani igrale u kvalifikac­ijama za Ligu prvakinja. – Na žalost, kako godinama nijedan naš klub nije igrao u Kupu EHF-a, bili smo nenositelj­i. I odmah smo za kaznu dobili jakog suparnika. Šteta, da su naši klubovi u proteklih pet, šest godina odigrali samo po dvije utakmice, bili bi jučer nositelji – rekao je Nenad Šoštarić, trener Lokomotive. Švedski sastav barem dobro poznajete? – Da, i neće biti lako proći tu prvu prepreku. Čak četiri igračice Hoorsa igrale su za reprezenta­ciju koja je gostovala u Južnoj Koreji. Ali, eto, htjeli smo ove sezone igrati u jačem europskom kupu i vidjeti koliko zapravo vrijedimo – kaže Šoštarić. Ekipa je ostala ista? – Da. Došlo je nekoliko igračica, ali ne možemo govoriti ni o kakvim velikim pojačanjim­a. Nama je najveće pojačanje što smo i treću sezonu u istom sastavu – zaključio je Šoštarić. Dakle, lokosice će i sljedeće sezone nositi sestre Kalaus i Posavec, Pijević na vratima, Glavan, Boras, Kajfeš, Plahinek, Japundža, Šenvald i ostale.

Lokosice su u dvije sezone u Challenger kupu imale 15 pobjeda i samo jedan poraz

Dubrava mora na Island

Od ostalih naših klubova, rukometaši­ce Bjelovara u Challenger kupu igrat će protiv švedskog Kristianst­ada, dok će Koka tražiti prolaz preko ciparskog sastava Latsia iz Nikozije. Rukometaši Varaždina će u Kupu EHF-a igrati protiv rumunjske Steaue, koja se u europske kupove vraća nakon sedam godina, dok će Dubrava igrati protiv islandskog Hafnarfjör­dura, kojeg je lani izbacio Slavko Goluža, kao trener slovačkog Tatrana i koji se ove sezone pojačao srpskim vratarom Lazarom Minićem. Našički Nexe će se uključiti tek u trećem kolu.

 ??  ?? Marina Glavan Zbog ozljede je propustila završetak prošle sezone, ali sada spremna dočekuje novu, kao i nove izazove u dresu Lokomotive
Marina Glavan Zbog ozljede je propustila završetak prošle sezone, ali sada spremna dočekuje novu, kao i nove izazove u dresu Lokomotive

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia