Večernji list - Hrvatska

Njemačka: TV pretplata u skladu je s ustavom

- (H)

kritičara Trumpove politike prema Rusiji. Tako je republikan­ac Mike Turner optužio Trumpa da nanosi nenadoknad­ivu štetu američkoj vanjskoj politici. – Otvara im (Rusima) prolaz ne držeći ih odgovornim­a za ono što čine – izjavio je Turner.

“Agresivni Crnogorci”

Prema jučer provedenom istraživan­ju javnog mnijenja u SAD, većina Amerikanac­a ne odobrava način na koji se predsjedni­k Trump odnosi prema Rusiji, no ukupni rejting mu zbog toga nije pao. Danas Trump ima potporu 42 posto birača, što je unutar razine potpore između 40 i 44 posto, koliko je imao proteklih tjedana. I dok se pitanje oko povjerenja američkim obavještaj­nim službama još nije ni sleglo, Trump se pobrinuo za novi verbalni incident kojim je doveo u pitanje sam smisao NATO-a i spremnost SAD-a da vojno reagira ako neka od članica bude napadnuta. Gostujući na Fox televiziji, Trump je na pitanje voditelja koji je htio znati zašto bi njegov sin trebao ići u rat ako Crna Gora bude napadnuta, odgovorio prilično neočekivan­o. – Razumijem što pitate, i ja sam si postavio isto pitanje. Crna Gora je mala zemlja s vrlo snažnim ljudima, oni su vrlo agresivni. Oni bi mogli postati agresivni, i čestitam, evo nas u trećem svjetskom ratu – ustvrdio je američki predsjedni­k. Na stranu to što Crna Gora vjerojatno ne bi napala Rusiju, Trump zaboravlja pravilo da se članak 5. ugovora aktivira ako je članica napadnuta, a ne ako sama nekog napadne.

Ustavni sud Njemačke proglasio je jučer sustav naplate TV pretplate u Njemačkoj sukladnim s ustavom, čime je odbijena žalba četiriju tužitelja. Sud je odlučio i da oni koji imaju više stanova TV pretplatu sada moraju plaćati samo za jedan stan.

EMMANUEL MACRON: Želim zahvaliti predsjedni­ku Aleksandru Vučiću na pozivu da 1. studenog posjetim Srbiju i želim poštovati preuzeti poziv

 ?? REUTERS ?? Francuski predsjedni­k potvrdio da ide u Beograd
REUTERS Francuski predsjedni­k potvrdio da ide u Beograd

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia