Večernji list - Hrvatska

Cedevita još bez stranaca, Cibonini pak imaju putovnice

- Dražen Brajdić drazen.brajdic@vecernji.net ZAGREB

Odlaskom Andrije Žižića, Cibona je ostala bez sportskog direktora, a tu bi dužnost jednom trebao preuzeti kapetan Rozić

Do kuda su najjači domaći košarkaški klubovi, prvak Cedevita i doprvak Cibona, dospjeli u slaganju momčadi za novu sezonu? Oba su se kluba ponovila s trenerima – Cedevita je dovela Španjolca Sita Alonsa, a Cibona Ivana Velića, a što se pak tiče igrača, tu se nešto više ponovila Cibona.

Dogovor s Ukićem

Za Cedevitu nam se pak čini da je više radila unutar vlastite kuće, a djelovala je i ponešto po dvorištu najvećeg konkurenta (Ćorić, Bošnjak), pa nam je sportski direktor “vitamina” Matej Mamić kazao: – Zasad za prvu momčad nismo doveli niti jedno novo igračko ime jer tržište za nas kreće tek sada, kada završe Ljetne NBA lige. S obzirom na platežnu moć, mi nismo mogli kao Budućnost i Zvezda zatvarati momčad tako rano. No, zato smo produljili suradnju s četvoricom dosadašnji­h igrača, a to su Stipanović, Krušlin, Ramljak i Žganec, a Katić je ionako imao ugovor na još jednu sezonu. Novi igrači mogući su na svih pet igračkih pozicija. Doduše, trebamo još vidjeti i to hoćemo li se dogovoriti s Rokom Ukićem o njegovu ostanku ili ne. Dakle, američkog braniča Willa Cherryja u tim pričama nema. – Cherry je odlučio čekati priliku za NBA ligu, no zato smo u razgovorim­a s krilom Nicholsom. U razgovorim­a su cedevitaši i s cibosom Domagojem Bošnjakom (to je navodno gotova stvar) i to za trogodišnj­i ugovor, no tu još nije riješena papirologi­ja s Cibonom za razliku od one Andrije Ćorića koji je već legitimni član kluba s Velesajma. A u Tornju su pak dosad, ispričao nam je direktor Domagoj Čavlović, napravili sljedeće: – Doveli smo iskusnog srpskog razigravač­a Marka Ljubičića. Nismo htjeli američkog razigravač­a jer Uljareviću želimo dati priliku. Po sličnoj logici doveli smo i centra Filipa Kraljevića kako bi naš Krešimir Ljubičić uz njega imao prostora za razvoj, a vraća nam se iz ozljede Josip Popić. Rozić i Novačić imaju ugovor, po trenerovoj želji zadržali smo Bilinovca, a ostao je i Australac Gilbert. No, kako Gilbert i M. Ljubičić imaju hrvatske putovnice oni se niti ne vode kao stranci. A što je s njima?

Tko će biti sportski direktor?

– Upravo dogovaramo dolazak američke dvojke, a stranca ćemo imati i na poziciji četvorke pri čemu on ne mora biti Amerikanac. Bez obzira na to što se o tome pričalo u javnosti, povratak Mazalina i Slavice nije opcija, a povratak Marka Arapovića može biti opcija. S obzirom na to da je Andrija Žižić napustio klub, Cibona je ostala bez sportskog direktora. Hoće li to biti kapetan Marin Rozić? – Roza bi po logici stvari, a u klubu je već 14 sezona, to trebao biti. No, on još ima igrački ugovor. Ima on još jednu sezonu igračkog posla – objasnio je Čavlović.

Cibona je dovela iskusnog srpskog razigravač­a Marka Ljubičića Cherry je odlučio čekati priliku za NBA ligu, no zato smo u razgovorim­a s krilom Nicholsom

 ??  ?? Toni Katić s Cedevitom ima ugovor na još jednu sezonu
Toni Katić s Cedevitom ima ugovor na još jednu sezonu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia