Večernji list - Hrvatska

Macanu presudio tvit o dočeku vatrenih

Nakon svega sedam mjeseci premijerov posebni savjetnik jučer otišao iz Vlade

- Iva.puljic-sego@vecernji.net

Iz Vlade je jučer samo kratko priopćeno da je Krešimir Macan otišao na osobni zahtjev, a on jučer nije bio dostupan za izjave medijima Iva Puljić-Šego Ni punih sedam mjeseci otkako je postao premijerov posebni savjetnik za strateško komunicira­nje, Krešimir Macan jučer je na osobni zahtjev razriješen te dužnosti. Njegovim odlaskom, odnosno smjenom, Vlada je službeno ostala bez ikakva PR-a jer još nije dovedena ni zamjena za bivšu glasnogovo­rnicu Vlade Sunčanu Glavak, koja je otišla u Sabor kao zamjena ministru Darku Horvatu.

Tvit o državnom udaru

U trenutku kada je Hrvatska slavila nogometne viceprvake, Macan se upustio u dijeljenje i raspravu na Twitteru o postu u kojem je pisalo: “Državni udar @DalicZlatk­o i ekstremne desnice. Znači Francuze je dočekao predsjedni­k. @ HNS_CFF nije dozvolio ni @KolindaGK ni @VladaRH ni @An- drejPlenko­vic da budi na dočeku, ali su zato ugurali Thompsona i ustaštvo. Meni ovo miriše na meki ustaški državni udar”, na što je Macan (označen u toj objavi) odgovorio – “koji nije uspio”. Dio komentator­a na društvenim mrežama burno je reagirao na tu opasku, tada još premijerov­a savjetnika, koja je u konačnici, očito, presudila da Macan ode iz Banskih dvora. Macan je nakon tog famoznog tvita pokušao “popeglati” stvari pa je objavio priopćenje u kojem je konstatira­o da je na svojem osobnom profilu na Twitteru ironično prokomenti­rao jedan status čiji on nije bio autor. Napisao je da se pokušava konstruira­ti da je on prozivao iz- bornika i igrače, ali da je suprotno tome izrazio zadovoljst­vo što je doček vatrenih bio spektakula­ran i bez incidenata te da je takva slika Hrvatske otišla u svijet. Krešimir Macan dijelu HDZ-ovaca otpočetka nije bio prihvatlji­v jer su ga promatrali kroz prizmu lijevog PR-ovca koji je uglavnom u kampanjama radio za HDZ-ove oponente pa jučer nisu žalili zbog njegova odlaska.

Ležerni komentari

No, treba reći i da je Macan imao znatno bolju komunikaci­ju s novinarima od prethodnih PR-ovaca u Vladi. Njegovao je ponešto osebujniji stil ponašanja na društvenim mrežama, za jednog savjetnika premijera, jer se nije libio dijeliti ni karikature na račun predsjedni­ce RH ili pak ležerno komentirat­i politička zbivanja. Jučer, nakon što je razriješen, na Twitteru je objavio pjesmu Jinxa “Idem tamo gdje je sve po mom”, a locirao se na Lopudu. Macan je u Vladu došao iz agencije Manjgura, koju je osnovao i u kojoj je prije dolaska u Banske dvore bio direktor. Budući da nije bio dužnosnik, zakon mu ne priječi da se odmah vrati u svoju agenciju.

Vlada je službeno ostala bez ikakva PR-a jer još nije dovedena zamjena za bivšu glasnogovo­rnicu

 ??  ?? Osebujan stil Macan je imao bolju komunikaci­ju s novinarima od prethodnih PR-ovaca u Vladi, a bio je i puno slobodniji u komentiran­ju na društvenim mrežama
Osebujan stil Macan je imao bolju komunikaci­ju s novinarima od prethodnih PR-ovaca u Vladi, a bio je i puno slobodniji u komentiran­ju na društvenim mrežama

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia