Večernji list - Hrvatska

Koliko im je trebalo do prve milijarde?

-

1. Jay Walker jedna godina

Da, ni Bill Gates ni Jeff Bezos nisu do svoje prve milijarde stigli tako brzo kao što je to 1999. uspio američki investitor Jay Walker. Samo godinu dana kasnije Walker napušta Priceline, kompaniju koja mu je tu milijardu i donijela.

2. Mark Zuckerberg 4 godine

I filmovi su snimani na temu nastanka Facebooka, Mark Zuckerberg imao je ideju kako bolje razviti ideju braće blizanaca Winklevoss. Mogao je postati milijarder­om i prije te 2008. jer je 2006. odbio ponudu Yahooa da za toliki novac proda Facebook.

3. Jeff Bezos 4,5 godina

Bezosu je zapravo uvijek išlo dobro, imao je odlično plaćen posao u jednoj investicij­skoj tvrtki. No ideja o online trgovini, isprva za knjige, bila je uspješna. Od roditelja je posudio 300.000 dolara i 1998. zaradio svoju prvu milijardu.

4. Bill Gates 12 godina

Danas drugom najbogatij­em čovjeku svijeta trebalo je 12 godina da dođe do svoje prve milijarde, a to se dogodilo 1988. kada je Microsoft otišao na burzu a operativni sustav Windows već je bio na 30 posto svjetskih računala.

5. John D. Rockefelle­r 25 godina

Zapravo je još u tijeku rasprava je li doista prvi veliki naftaš 1906. bio i prvi milijarder. Prema nekim mišljenjim­a ostao je koračić do milijarde, a prvi milijarder bio je zapravo Henry Ford. On je, navodno, na to pitanje odgovorio - Holy shit!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia