Večernji list - Hrvatska

Htio sam da mi se kći školuje što dalje od Trumpa

- Hrvoje Horvat

Svirao je s Hendrixovi­m bendom, s C. Cornellom, na turnejama Stonesa, Lennyja Kravitza, a sada je na Jazz & Wine festivalu na Hvaru kultura@vecernji.net U Starom Gradu na Hvaru do 22. srpnja traje Jazz & Wine festival koji spaja odlične glazbenike i vrhunska vina. U sklopu njega posjetitel­ji će slušati i trio američkog blues i jazz gitarista Yogija Lonicha koji je, među ostalim, bio gitarist Chrisa Cornella i Meredith Brooks. Snimao je za Shakiru, DJ Zedda, Yusufa (Cat Stevens). Svirao je s Hendrixovi­m glazbenici­ma Mitchom Mitchellom i Billyjem Coxom na otvaranju Hendrixove izložbe u američkoj Kući slavnih Rock’n’Rolla, svirao je na turnejama Rolling Stonesa, Roberta Planta, Lennyja Kravitza, Linkin Parka.

Prošloga tjedna održali ste nastupe s Alanis Morissette pred 50.000 ljudi, a onda na Thrill Blues Festivalu u Trilju pred 5000 ljudi. Koja je razlika svirati ispred manje i veće publike?

Zvuk je puno bolji u manjim prostorima. U većim prostorima udaljeniji smo jedni od drugih pa moramo nositi in-ear monitoring slušalice, a time se gubi bliskost i onaj originalan zvuk. U manjim su prostorima glazbenici bliže pa je i zvuk kohezivnij­i i intimniji. Sviranje za nekolicinu ljudi je i dosta stresno. Velika publika već je zaljubljen­a u vašu glazbu i cijenit će ju bez obzira na sve. Ali naravno, uzbudljivi­je je svirati za veću publiku. Manjoj se publici moraš dokazati, na neki način i prodati.

Čuo sam da po vas šalju avione samo kako biste stigli na nastupe. Uživate li u toj tituli da ste „traženi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia