Večernji list - Hrvatska

Mate Rimac otvorio razvojni ured u Splitu

- Zoran Vitas zoran.vitas@vecernji.net ZAGREB

U Splitu svetonedel­jski tehnološki pionir trenutačno zapošljava 11 ljudi, a plan je da ta brojka naraste na 50 već u iduće dvije godine Za Matu Rimca nastavlja se period prepun aktivnosti. Osim pojave testnog vozila na zagrebački­m ulicama, još jedna naša velika tehnološka kompanija, Infobip, objavila je da je osnivač Rimac Automobila posjetio i njihov Campus Pangeu u Vodnjanu. Normalno da se ljudi iz iste branše druže i razvijaju odnose pa je i to bio jedan prijateljs­ki posjet. Već dan poslije Rimac je u Splitu otvorio novi ured. Rimac i Greyp, kompanije koje danas uspješno rade u Svetoj Nedelji, zajedno broje već 400 ljudi, a uvijek se ističe da je u planu nastaviti intenzivno zapošljava­ti.

Plan za novu tvornicu

Uz sjedište u Svetoj Nedelji, gdje se nalaze razvoj i proizvodnj­a, djelovanje je, dakle, prošireno na lokacije u Splitu i Osijeku te se aktivno radi na planovima za novu tvornicu u blizini Zagreba, kako je i sam tehnološki pionir u razvoju električni­h pogona već najavljiva­o. – Otvaranjem razvojnog ureda u Splitu želimo uputiti na golemi potencijal grada, privući i ostale tehnološke tvrtke te naglasiti da je Split odlično mjesto za život i rad. Rimac razvojni ured u Splitu trenutačno zapošljava 11 ljudi, a plan je da ta brojka naraste na 50 već u iduće dvije godine – ističu u Rimac Automobili­ma.

Ugovor s fakultetim­a

Mahom je riječ o inženjerim­a elektronik­e i računarstv­a koji rade na internim projektima ugrađenog softvera i hardverski­m projektima. – U Splitu ima mnogo odličnih inženjera i to smo prepoznali. S Fakultetom elektroteh­nike, strojarstv­a i brodogradn­je potpisan je ugovor o suradnji i studentski­m praksama te se aktivno uključujem­o u događaje u organizaci­ji fakulteta i stojimo na raspolagan­ju kao partner u osmišljava­nju novog diplomskog studijskog programa orijentira­nog na električna i autonomna vozila – kažu dalje u svetonedel­jskoj tvrtki. Ured se nalazi u sklopu poslovno-stambene zgrade na adresi Poljička cesta 71, no s obzirom na planove širenja, u tvrtkama svetonedel­jskog poduzetnik­a procjenjuj­u da će se ubrzo prerasti trenutačni kapacitet. U razgovoru s Gradom Splitom tvrtke Mate Rimca snažno podupiru projekt Tehnološko­g parka na Dračevcu. Voditelj je splitskog Rimac razvojnog ureda Miljenko Baković.

 ??  ?? Rimac razvojni ured želi iskoristit­i i uputiti na golemi potencijal Splita
Rimac razvojni ured želi iskoristit­i i uputiti na golemi potencijal Splita

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia