Večernji list - Hrvatska

Preseljenj­e biogradsko­g Centra za socijalnu skrb u nove prostore

- Majda Mikulandra

Vrijednost izgradnje zgrade Centra iznosi 4 milijuna kuna, a novac je osiguralo Ministarst­vo za demografij­u i socijalnu politiku majda.mikulandra@poslovni.hr Djelatnici Centra za socijalnu skrb u Biogradu na Moru do kraja godine trebali bi se preseliti u novu zgradu.

Natječaj za opremu

Potkraj prošle godine potpisan je Ugovor o izgradnji između Ministarst­va za demografij­u, obitelj, mlade i socijalnu politiku kao naručitelj­a i tvrtke Termo plan d.o.o. iz Splita kao izvođača radova. Vrijednost izgradnje Centra iznosi četiri milijuna kuna, a sredstva u potpunosti osigurava nadležno ministarst­vo. Izvođač je potkraj prošle godine započeo i s radovima, a završetak radova prema ugovoru očekuje se početkom listopada. Potrebnu infrastruk­turu, struju i vodu, osigurao je Grad Biograd na Moru. U tijeku je raspisivan­je natječaja za opremu Centra u ukupnoj vrijednost­i oko 400 tisuća kuna koji provodi nadležno ministarst­vo. Nova zgrada Centra bit će katnica, ukupne površine oko 400 četvornih metara, pa će svaki djelatnik imati svoj ured, što će automatski značiti bolje uvjete rada i kvalitetni­ji rad svih djelatnika.

Prostorija za grupni rad

Nova zgrada Centra imat će i prostoriju za grupni rad, što će znatno olakšati postupke odjela za djecu, mlade i obitelj. Također će imati pristup i sanitarni čvor za invalide, što dosadašnja zgrada nije imala, čime će se i osobama s invalidite­tom omogućiti nesmetani pristup Centru.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia