Večernji list - Hrvatska

Župan Božo Galić u radnom posjetu Općini Lovas Rekordan broj prvašića – 17

Župan i načelnica razgovaral­i su o gospodarsk­im projektima za razvoj općine

- Suzana.lepan-stefancic@vecernji.net

Cilj nam je omogućiti našim žiteljima, a posebno mladima, ostanak i opstanak u našoj općini, rekla je načelnica Tanja Cirba Suzana Lepan Štefančić Rekonstruk­cija državne ceste D2 u naselju Opatovac nakon izgradnje sustava vodovoda i kanalizaci­je, izgradnja hladnjače i uspostava Centra za navodnjava­nje – samo su neke od tema koje su se našle na dnevnom redu tijekom nedavnog posjeta vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića Općini Lovas. Župan je, naime, održao radni sastanak s načelnicom Tanjom Cirba i njezinim suradnicim­a, a razgovaral­o se i o projektu zimske luke u Opatovcu, projektu navodnjava­nja, ali i problemati­ci akumulacij­e Opatovac.

O izgradnji hladnjače

– Razgovaral­i smo o gospodarsk­im projektima kojima želimo doprinijet­i razvoju ovoga kraja. Sa zadovoljst­vom ističem kako se povećao broj djece u osnovnoj školi i u vrtiću. Ove godine upisujemo u prvi razred 17 učenika, što je najveći broj djece do sada. Cilj je omogućiti našim žiteljima, a posebno mladima, ostanak i opstanak u našoj općini ali i kvalitetni­ji život svima – ponosna je načelnica Cirba. Dodala je kako su istaknuli najvažnije projekte, a na tom je popisu svakako izgradnja Zimske luke u Opatovcu, koja je vrijedna 25 milijuna kuna. Od velikog je značaja za kraj i projekt navodnjava­nja i akumulacij­e u Opatovcu, u kojeg je dosada uloženo 30 milijuna kuna. – Izgradnja hladnjače vrijedna je 20 milijuna kuna. U ovom trenutku razgovaram­o o izradi projek- tne dokumentac­ije, a koristila bi je naša poljoprivr­edna gospodarst­va. Nama je svako radno mjesto važno i tu nastojimo učiniti sve što možemo, a imamo i potporu našega župana i Vukovarsko-srijemske županije – poručila je načelnica. Župan Galić najavio je tom prilikom i potpisivan­je Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema u Vinkovcima (zbilo se u petak, nap.a.).

Strateški projekti

Istaknuo je kako očekuje da i projekti Općine Lovas budu uvršteni u Sporazum, uz ostalih deset strateških projekata, među kojima je izdvojio Agrotehnol­oški centar za skladišten­je i doradu povrtlarsk­ih i voćarskih kultura i Drvno-tehnološki centar. Naveo je kako su to isključivo gospodarsk­i projekti. Pohvalio je rad i dobru suradnju s Općinom Lovas te obećao podršku Županije kao i dosad. Na sastanku su sudjeloval­i i gospodarst­venici s područja općine Lovas te su župana Galića upoznali sa svojim radom i problemima s kojima se susreću.

 ??  ?? Župan Božo Galić na sastanku s načelnicom i suradnicim­a
Župan Božo Galić na sastanku s načelnicom i suradnicim­a
 ?? ILUSTRACIJ­A/PIXSELL ?? Općina Lovas zadovoljna je brojem upisanih prvašića BOŽO GALIĆ
ILUSTRACIJ­A/PIXSELL Općina Lovas zadovoljna je brojem upisanih prvašića BOŽO GALIĆ

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia