Večernji list - Hrvatska

Trkači će u rujnu “zauzeti” staru jezgru Bjelovara

Utrka se održava prvi put, s ciljem da postane prepoznatl­jiva

- Ivona Ćuk ivona.cuk@vecernji.net BJELOVAR

Prije utrke odraslih održat će se i dječja utrka, a cilj je nakon toga nastaviti druženje na glavnom gradskom trgu – rekao je organizato­r Nikola Kovaček

U tijeku su organizaci­ja i prijave za novu ideju Sportske udruge GO2 i Društva za sportsku rekreaciju Mali olimpijac, uz potporu Grada Bjelovara i Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar. Naime, riječ je o gradskoj utrci na pet i deset kilometara koja će se održati 22. rujna, a koja bi tijekom godina trebala postati prepoznatl­jiva. U organizaci­ju događaja uključio se i Gradski muzej Bjelovar koji će dan uoči utrke otvoriti izložbu „Da umrem, ne bih stao – arheološke i povijesne priče o trčanju“.

Nagrade za prva mjesta

– Radi se o prvoj bjelovarsk­oj utrci koju ćemo organizira­ti s ekipom mladih kineziolog­a na čelu s Nikolom Kovačekom uoči proslave Dana grada. Smatramo da utrka može postati sportska atrakcija jer će se odvijati u staroj jezgri grada, a u njoj mogu sudjelovat­i svi punoljetni građani pa očekujemo puno entuzijast­a. Svi će sudionici dobiti na poklon promotivne materijale, a prva mjesta dobit će i nagrade kako bismo posebno na sudjelovan­je potaknuli sportaše koji se bave trčanjem. U cijelu priču uključio se i Gradski muzej organizaci­jom izložbe i nadamo se kako će cijela priča postati jedan masovan i prepoznatl­jiv događaj. Cilj nam je i ovako promovirat­i Bjelovar, stoga je Grad rado pristao postati pokrovitel­j ovog događanja – rekao je gradonačel­nik Dario Hrebak. Uime sportskih udruga GO2 i DŠR Mali Olimpijac, Nikola Kovaček je napomenuo kako su prijave za utrku već započele i interes postoji. Utrka će biti bodovana i rezultati će biti praćeni na internetu. Start rute bit će na korzu u blizini katedrale, a daljnji smjer ići će prema Haulikovoj, Haulikovom prema Šenoinoj ulici, Šenoinom do Šetališta dr. Ivše Lebovića i zatim Franjevačk­om ulicom sve do kružnog toka pored Špara i onda natrag.

Street ball turnir

– Organizato­ri utrke imaju iskustva u sportskom radu s djecom, ali i u sudjelovan­ju na sličnim aktivnosti­ma diljem Hrvatske. Upravo stoga cilj nam je progurati rekreativn­a događanja na našem području. Prijatelji i ljudi iz ostalih gradova obećali su nam da će doći na utrku, a neki od gradova su nam i bili uzor u organizaci­ji. Bio bih zadovoljan s 200 prijava, ali duboko vjerujem da će ih biti i više. Također ćemo održati dječju utrku prije utrke odraslih, a nakon toga želimo nastaviti druženje na glavnom gradskom trgu uz koncert, ali i štandove sa sportskom opremom – objasnio je Nikola Kovaček. Napomenuo je kako će ovo biti samo jedan projekt planiran za rujan, a među događanjim­a će se naći i street ball turnir na Boriku. Gradonačel­nik Hrebak dodao je da će se raditi na razvijanju rekreativn­ih događanja i formiranju Borika kao sportsko-rekreacijs­kog centra, te da u taj projekt kreće već nagodinu.

Dan uoči utrke otvara se i izložba o trčanju u Gradskom muzeju Bjelovar

 ??  ?? Utrku organizira sportska udruga GO2 i Društvo za sportsku rekreaciju Mali olimpijac uz potporu Grada i TZ-a
Utrku organizira sportska udruga GO2 i Društvo za sportsku rekreaciju Mali olimpijac uz potporu Grada i TZ-a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia