Večernji list - Hrvatska

Na novom igralištu u Solitudu prostor za rekreativc­e i djecu

Investicij­a je iznosila 1,1 milijun kn, a Grad nastavlja s uređenjima

- Snježana Bičak snjezana.bicak@vecernji.net DUBROVNIK

Ovo je početak uređenja cijele zone Solituda kako bi se udovoljilo potrebama stanovnika – poručio je gradonačel­nik Franković Grad Dubrovnik može se pohvaliti novouređen­im parkom s dječjim i sportskim igralištem u Solitudu.

Iz proračuna

U maleno igralište u dijelu grada koji se razvija Grad je odlučio uložiti čak 1,1 milijuna kuna iz proračuna kako bi osigurao mjesto za ugodan boravak i sretno odrastanje mališana. Uređenje je započelo ove godine u travnju, a mališani ga već koriste. Ovih je dana gradonačel­nik Mato Franković sa suradnicim­a obišao novouređen­i park u sklopu kojega je uređeno i vježbališt­e na otvorenom. Kombinacij­om sportsko-rekreativn­ih sadržaja u Solitudu dobiven je novi cjeloviti javni prostor i zelena zona namijenjen­a svim dobnim skupinama. Investicij­a je vrijedna 1,1 milijun kuna s PDV-om, što uključuje i nabavku potrebne sportske i dječje opreme. Izgrađeno je vježbališt­e na otvorenom i potpuno novi teren za košarku, a postojeće dječje igralište rekonstrui­rano je i oboga- ćeno novom opremom. Iznad dječjeg igrališta postavljen­e su tribine i klupe. Uz krajobrazn­o uređenje čitave zone napravljen­e su staze i stube za pješačku komunikaci­ju. – Grad Dubrovnik ovime je završio još jednu investicij­u. Ovo je početak uređenja cijele zone Solituda kako bi se udovoljilo potrebama trenutačno­g broja stanovnika. Uz planiranu izgradnju novog vrtića, mislimo urediti još jedno igralište jer će s novim sadržajima koji su predviđeni sve ovo što radimo biti nedovoljno – rekao je gradonačel­nik Dubrovnika Mato Franković.

Igralište u Trstenom

Naime, Solitudo je mlađe dubrovačko naselje smješteno u blizini centra kamo se doselilo dosta mladih obitelji s djecom, tako da je bilo potrebno proširenje igrališta, kao što postoji potreba za gradnjom vrtića. Tim više što interes za doseljavan­je u ovaj dio grada i dalje postoji, pa je u tijeku gradnja novih zgrada i ostalih sadržaja. Grad Dubrovnik nastavlja s rekonstruk­cijom postojećih i izgradnjom novih igrališta. Unutar narednih 15-ak dana završit će se igralište u Trstenom, a uskoro bi trebali početi i radovi na rekonstruk­ciji sklopa igrališta OŠ Ivana Gundulića u Gružu, za koje je nedavno raspisana javna nabava. Slijedi uređenje i rekonstruk­cija košarkaško­g igrališta u kvartu Sedam smrtnih grijeha.

Izgrađeno je vježbališt­e na otvorenom i teren za basket, a dječje igralište ima novu opremu

 ??  ?? NEKADAŠNJE MALO DJEČJE IGRALIŠTE sada je prošireno i opremljeno novim spravama
NEKADAŠNJE MALO DJEČJE IGRALIŠTE sada je prošireno i opremljeno novim spravama
 ??  ?? Novo igralište na otvorenom za basket
Novo igralište na otvorenom za basket
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia