Večernji list - Hrvatska

Besplatno ljetovanje za male Vukovarce

-

Općina Dugopolje s Vukovarom je 2014. potpisala Sporazum o suradnji. Darovali su informatič­ku opremu dviju osnovnim školama Snježana Bičak Vrlo lijepom gestom Općina Dugopolje obradovala je ovog ljeta malene Vukovarce. U suradnji s Crvenim križem, Općina Dugopolje organizira­la je besplatno ljetovanje za 45 djece iz Grada Heroja. Iako je putovanje iz Slavonije do Dalmacije relativno dugo, pogotovo djeci, na njihovim licima umjesto eventualno­g umora mogla se iščitati samo radost i veselje zbog dolaska u južne krajeve Lijepe Naše. Kako se, naravno, općina Dugopolje ne nalazi uz more, da bi maleni Vukovarci mogli u potpunosti uživati u morskim radostima bili su smješteni u kampu Crvenog križa na otoku Čiovu. Sretno stigavši u Okrug Donji odmah su pohitali u more. Djeca su na Čiovu boravila sve do ovog petka, kada su krenuli natrag u Vukovar.

Izlet u Trogir

– Općina Dugopolje posebno je ponosna na svoje prijateljs­tvo s gradom herojem Vukovarom. Nakon što smo u proteklom razdoblju opremili dvije informatič­ke učionice i sufinancir­ali izgradnju spomen-doma na Trpinjskoj cesti, nastavljam­o razvijati dobre odnose i suradnju s Vukovarom. Iznimno nam je drago što smo organizaci­jom ljetovanja usrećili vukovarsku djecu od 1. do 4. ra- zreda osnovnih škola i omogućili im uživanje u ljetnim radostima. Posjetio sam djecu u kampu, razgovarao s njima i voditeljim­a i svi su oduševljen­i i sretni što su mogli uživati u kupanju i sunčanju. U lijepom su im sjećanju i sve dodatne aktivnosti koje su imali na Čiovu, pa i izlet u Trogir koji smo im organizira­li. Naravno, i u budućnosti ćemo nastaviti raditi na osnaživanj­u prijateljs­kih odnosa između Vukovara i Općine Dugopolje, te se nadamo ostvarenju još bogatije suradnje, pogotovo na području kulture i sporta. Uživali smo u sudjelovan­ju u zajednički­m sportskim susretima, a na tom tragu planirat ćemo i suradnju lokalnih KUD-ova – kazao nam je Perica Bosančić, načelnik Dugopolja. Ova aktivnost nastavak je uspješne suradnje dvaju prijateljs­kih mjesta. Potvrda toga je i Sporazum o suradnji koji je potpisan u rujnu 2014. godine. Do sada, osim što je darovala informatič­ku opremu za informatič­ke učionice dviju osnovnih škola, Siniše Glavašević­a i Blage Zadre, te sufinancir­ala i spomen-dom na Trpinjskoj cesti, Općina Dugopolje sudjeloval­a je i u raznim akcijama pomoći.

Suradnja s Vukovarom

– Želimo malim Vukovarcim­a da im ovogodišnj­e ljetovanje ostane u najboljem sjećanju, da još danima pričaju o tome i kako im je lijepo bilo na Jadranu. Spremni smo na suradnju s Vukovarom i dalje, pa se veselimo novim gostima idućih godina. Ponosni smo što barem ovako možemo pomoći vukovarski­m školarcima – dodao je načelnik Bosančić.

 ??  ?? Budući da se općina Dugopolje ne nalazi uz more, školarci su bili smješteni u kampu Crvenog križa na Čiovu
Budući da se općina Dugopolje ne nalazi uz more, školarci su bili smješteni u kampu Crvenog križa na Čiovu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia