Večernji list - Hrvatska

Hrvatska će biti zvijezda trećeg dijela ‘Mamma Mia’

Regionalno­m premijerom svjetskog hita ‘Mamma Mia 2’ i dodjelom nagrada završio je Pulski filmski festival

- Milena Zajović milena.zajovic@vecernji.net PULA

Najviše nagrada odnijeli su “Comic Sans” i “Osmi povjerenik”, a na premijeru mjuzikla snimanog na Visu došla je njegova glumačka ekipa Dodjelom nagrada svečano je zatvoren 65. Pulski filmski festival, koji su najvećim brojem osvojenih nagrada obilježili filmovi “Comic Sans” redatelja Nevija Marasovića i “Osmi povjerenik” u režiji Ivana Salaja, dok je Velika zlatna arena za najbolji film uručena producenti­ma Lani Matić i Borisu T. Matiću za film “Mali” redatelja Antonija Nuića. Višestruko je nagrađena i “Lada Kamenski” Sare Hribar i Marka Šantića, kao i sjajna koprodukci­ja “Žaba” u režiji Elmira Jukića.

Jedrilicam­a prema Visu

– Na koncu treba zahvaliti i ekipi filma “Mamma Mia”, zbog koje ste zapravo svi večeras ovdje – našalio se voditelj Miran Kurspahić zatvarajuć­i službeni dio dodjele nagrada. I zaista, ništa osim prijenosa finala Svjetskog nogometnog prvenstva ove godine nije privuklo toliko festivalsk­e publike u Arenu kao mjuzikl “Mamma Mia 2: Here We Go Again!”. Uz jednosatno kašnjenje, film je premijerno prikazan uz prisutnost redatelja Ola Parkera i mladih glumaca Jeremyja Irvinea, Josha Dylana i Hugha Skinnera, koji su već idućeg jutra jedrilicam­a iz Pule isplovili prema Visu, otoku koji je za potre- be međunarodn­e filmske ekipe prošlog ljeta glumio Grčku. – Sada je vrijeme da najavim kako već pripremamo i treći dio filma, a u njemu će Hrvatska biti Hrvatska, a ne neka druga mediterans­ka zemlja – otkrio nam je redatelj nakon projekcije, dok su se glumci radosno prisjećali dalmatinsk­og vina i hobotnice ispod peke te vožnje biciklima kroz vinograde i posjeta ljetnim glazbenim festivalim­a.

Još jedna reklama zemlji

– Ja sam u Hrvatsku prvi put došao prije šest godina s obitelji, i od tada se stalno vraćam, a sada su i ostali htjeli doći da još jednom neoptereće­no iskusimo sve ljepote vaše obale – rekao nam je Hugh Skinner, koji u filmu glumi jednog od tri udvarača talentiran­oj mladoj Amerikanki koja putuje Europom, a igra ju Lily James. Uz mlade zvijezde, film temeljen na pjesmama švedskog benda ABBA prepun je velikih hollywoods­kih imena poput Meryl Streep, Andyja Garcije, Piercea Brosnana i Cher, a hrvatska obala u njemu zaista izgleda poput raskošne razglednic­e koja poziva na uživanje u njenim ljepotama. Tako je ova hollywoods­ka produkcija, koja je hrvatskoj kinematogr­afiji donijela veliko iskustvo i novac, dodatno poslužila i kao sjajna turistička reklama za našu zemlju. A dok glumci sada već zasluženo plove Jadranom, na svoju će ljetnu turneju isploviti i “Mamma Mia: Here We Go Again!”, koji se do 25. srpnja prikazuje duž obale, od Opatije do Dubrovnika.

 ??  ?? Nataša Janjić Ponijela je Arenu za najbolju sporednu ulogu u nagrađivan­om filmu “Comic Sans”
Nataša Janjić Ponijela je Arenu za najbolju sporednu ulogu u nagrađivan­om filmu “Comic Sans”
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Nevio Marasović Redatelj “Comic Sansa”, najboljeg filma po ocjeni publike festivala, dobio je Arenu i za režiju
Nevio Marasović Redatelj “Comic Sansa”, najboljeg filma po ocjeni publike festivala, dobio je Arenu i za režiju
 ??  ?? Ol Parker Vis je tako malen, a tako divan. Obuzeo me je, rekao je redatelj hita ‘Mamma Mia!’
Ol Parker Vis je tako malen, a tako divan. Obuzeo me je, rekao je redatelj hita ‘Mamma Mia!’
 ??  ?? Antonio Nuić Njegov “Mali” dobio je Arenu za najbolji film festivala
Antonio Nuić Njegov “Mali” dobio je Arenu za najbolji film festivala
 ??  ?? Borko Perić Arena za sporednu ulogu u filmu “Osmi povjerenik”
Borko Perić Arena za sporednu ulogu u filmu “Osmi povjerenik”
 ??  ?? Janko Popović Volarić Dobio je Arenu za najboljeg glumca
Janko Popović Volarić Dobio je Arenu za najboljeg glumca

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia