Večernji list - Hrvatska

Napuštena robna kuća opet na meti provalnika

-

dopustiti da blate naš ugled i dostojanst­vo, pokažimo svima da smo veliki u svemu. I u ovom slavlju - pozvao je izbornik Dalić uoči dočeka u svom rodnom Livnu. “Kralj dijaspore” Mate Bulić ponosan je na činjenicu da može biti dio ovoga hrvatskoga sna.

Noć puna emocija

- Očekujemo spektakl u svakom pogledu. Ovo je večer mira, ljubavi i tolerancij­e koja će biti odaslana s gradskog stadiona Zgona kazao je Bulić, dodavši kako izbor izvođača jamči dobru zabavu. Za večer punu emocija, pjesme i plesa pobrinuli su se i Miroslav Škoro, Marko Perković Thompson, Jole, Nina Badrić te mnogi drugi. A priča, koja je još jednom podsjetila na bajku iz Rusije, započela je već u 18 sati organizira­njem milenijske fotografij­e na stadionu Zgona. Organizato­ri su zamislili da Šime Strikoman s 32 metra visine napravi fotografij­u za koju je potrebno 5000 ljudi, a koja će prikazivat­i izbornika Zlatka Dalića na konju kako u rukama drži pehar i loptu. Organizato­ri navode i kako će to biti 637. milenijska fotografij­a te da će njome Livno postati 210. milenijski grad.

Napuštena robna kuća Vesna sve više propada i postaje pravo ruglo u središtu Slavonskog Broda. Ovih je dana u nju provaljeno po tko zna koji put. Nepoznati počinitelj­i uklonili su jedan od zaštitnih panela sa stražnje strane zgrade i stvorili golem ulaz. Zbog višegodišn­je nebrige, na krovu zgrade i površinama iznad izloga raste drveće i grmoliko raslinje.(vb)

 ??  ?? MATE BULIĆ
MATE BULIĆ
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia