Večernji list - Hrvatska

Fifa: Dalić u izboru za trenera godine

Apsolutno je čudno što se u tom izboru naleze Allegri, Čerčesov i Soutgathe

- igor.flak @vecernji.net Igor Flak

U srijedu je sjednica Izvršnog odbora HNS-a koji tvrdi da nije imao namjeru rušiti izbornika Dalića. Čeka se njegova odluka

Didier Deschamps (prvak svijeta), Roberto Martinez (treći na svijetu), Gareth Southgate (četvrti na svijetu), Stanislav Čerčesov (četvrtfina­le SP-a?, valjda su morali zbog Putina), Zinedine Zidane (prvak Europe), Diego Simeone (Europska liga), Jurgen Klopp (viceprvak Europe), Pep Guardiola (prvak s Manchester Cityjem), Massimilia­no Allegri (trofejni Juventusov trener), Ernesto Valverde (prvak s Barcelonom). Eto, u tom se društvu našao Zlatko Dalić, hrvatski nogometni izbornik koji je zaustavlje­n u finalu protiv Francuske. No, biti u ovom Fifinu izboru najboljih 11 trenera 2018, godine svakako je priznanje koje veseli.

Očekivana nominacija

Nema nikakve dvojbe da je Dalić ušao u ovo društvo s najmanjom nogometnom reputacijo­m. On i Čerčesov. Svi ostali treneri već su poprilično etablirani, neki iza sebe već imaju i impresivne nogometne karijere. No, svojim je nogometnim znanjem, autoriteto­m i, da se ne lažemo, prije svega fantastičn­im rezultatom dobio čast da bude nominiran, iako je izgledno da tu nagradu ipak ne može dobiti. No, pokazao je da ne mora imati veliko nogometno ime, da zna svoj posao, koji je uglavnom nadograđiv­ao i usavršavao u azijskom nogometu. Tamo su mu ljudi vjerovali, a on je najprije vratio njima, a potom je i nama pokazao što i koliko zna. U srijedu je na rasporedu sjednica Izvršnog odbora HNS-a nakon koje ćemo znati kakav je i njegov status. Nakon fešte u Livnu, vjerujemo da ćemo dobiti i potvrdu da će ostati izbornik nogometne reprezenta­cije Hrvatske.

Fantastičn­i Luka

Hrvatski kapetan Luka Modrić najizgledn­iji je kandidat za osvajanje nagrade za najboljeg igrača svijeta u izboru Fife. Barem tako tvrdi anketa španjolske Marce. Modrić je prošle sezone treći put zaredom osvojio Ligu prvaka s Realom, a potom doveo Hrvatsku do srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Ondje je proglašen i najboljim igračem prvenstva... Sjajni veznjak tako je sada dobio više od 13 tisuća glasova čitatelja, gotovo pet tisuća više od drugoplasi­ranog Cristiana Ronalda (8,5 tisuća) koji je posljednje tri godine osvajao tu Fifinu nagradu. I Luka se nalazi u biranom društvu, tu su Cristiano Ronaldo (Juventus), Kevin De Bruyne (Manchester City), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Eden Hazard (Chelsea), Harry Kane (Tottenham), Kylian Mbappe (PSG), Lionel Messi (Barcelona), Mohamed Salah (Liverpool) i Raphael Varane (Real Madrid).

 ??  ?? Zlatko Dalić u ljeto 2018. šokirao je cijeli nogometni svijet
Zlatko Dalić u ljeto 2018. šokirao je cijeli nogometni svijet
 ?? PIXSELL ?? Luka Modrić, po mnogima favorit za nagradu “The Best”, koju Fifa daje igraču godine
PIXSELL Luka Modrić, po mnogima favorit za nagradu “The Best”, koju Fifa daje igraču godine

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia