Večernji list - Hrvatska

Ljevica navija za Partizan, a svoju šapu želi staviti na Dinamo

- iva.puljic-sego@vecernji.net Iva Puljić-Šego

Karačić je u TV studiju VL-a rekao da zastupniku Tomislavu Tomaševiću ne prijeti nikakva opasnost od njega unatoč sukobu

Davorin Karačić, zastupnik u zagrebačko­j Gradskoj skupštini s liste Neovisnih za Hrvatsku, gostovao je jučer u TV studiju Večernjeg lista, a povod razgovoru bio je njegov verbalni sukob sa zastupniko­m Tomislavom Tomaševiće­m iz Platforme Zagreb je naš.

Unosio mi se u lice

– U teoriji je svaka gruba riječ pretjeriva­nje. Ali u odnosu na neke redovite situacije ništa se naročito nije dogodilo – odgovorio je Karačić na pitanje je li pretjerao u grubim riječima i nastavio: – Zamolio sam ga da pojasni navode o političkoj trgovini. Morate dati dokaze, ne možete pljuvati po drugim ljudima i strankama da biste steklio simpatije. Kad vidite da vas netko kleveće, blati, pokušava iskamčiti simpatije ili malo pažnje i govorom tijela govori da ga uopće nije briga je li nekoga oklevetao, u tom trenutku dođe do sitnog malog pucanja. Nemoj glumiti da si ono što nisi. A ako želiš igrati takvu igru, pa postoje tereni za takvu igru”. Na pitanje zašto je Tomaševića pozvao ispod Domovinsko­g mosta i je li tamo trebao biti obračun šakama, odgovorio je da je lakše izgovoriti Domovinski nego Savski most. – Tomaševiću ne prijeti od mene nikakva opasnost. Pozvao sam ga pod most jer mi se unosio u lice, spustio je glavu i izgovarao riječi kojima se poziva na uličnu tučnjavu – poručio je Karačić i ustvrdio da on nije političar te da ne pristaje na olake klevete i diskvalifi­kacije. Rekao je da je navikao živjeti u nešto tvrđem, ali poštenijem i časnijem okruženju. Karačić tvrdi da je snimljeni dio verbalnog okršaja samo 10 posto izgovoreno­g, odnosno sam kraj te žustre rasprave sa zastupniko­m Tomaševiće­m. – Vidim da Anka Mrak-Taritaš govori da Dinamo i reprezenta­cija nisu samo stvar desnice. Ljevica, dakle, pokušava staviti svoju šapu na nešto što joj ni po čemu ne pripada. Za početak, oni i ne navijaju za Dinamo niti prate nogomet. Na stadionu ih nema. Na sjednici Skupštine posprdno sam rekao da pripadnici lijevog političkog bloka navijaju za Partizan. A za Dinamo su uvijek navijali oni domoljubni­ji. U Jugoslavij­i su bila tri pitanja – slušaš li Prljavo kazalište, ideš li u crkvu i navijaš li za Dinamo – rekao je Karačić. Tvrdi da to što je Ana Lederer, s liste Neovisnih za Hrvatsku, postala pročelnica za kulturu nema nikakve veze s Dinamom. Komentiraj­ući napise u medijima da je Thompsonov odvjetnik, rekao

Pozdrav Za dom spremni očišćen je u Domovinsko­m ratu, a on je svetinja

je da je pjevača branio samo u jednom predmetu. – Bude li potrebe, pomoći ću mu opet, koliko god budem mogao. Thompsona su pozvali igrači. Kad vam netko donese svjetsko srebro, ako se svi kunete u te igrače, i kad je jedina stvar koju ti igrači požele da im pjeva Thompson, nađu se likovi koji oko sebe ne mogu okupiti ni širu familiju i dociraju da se rade podjele – rekao je. Nije se složio da bi iz pjesme “Čavoglave” trebalo izbaciti pozdrav “za dom spremni”.

Pavelića nitko ne može očistiti – Ako je moj prijatelj Damir Markuš uz taj pozdrav u Vukovaru krvario, onda je taj pozdrav očišćen u Domovinsko­m ratu. A Domovinski je rat svetinja – poručio je. Dodao je da Pavelića, Jasenovac i NDH nitko ne može očistiti i da je to propala stvar, ali da ZDS ne znači poziv na klanje i ubijanje.

 ??  ?? Gradski zastupnik Davorin Karačić gostovao je jučer u TV studiju VL-a
Gradski zastupnik Davorin Karačić gostovao je jučer u TV studiju VL-a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia