Večernji list - Hrvatska

Igralište nam pretvorili u deponij

- Zoran Vitas zoran.vitas@vecernji.net ZAGREB

Članovi kluba NK Gavran, koji je dobio ime po heroju Domovinsko­g rata Damiru Tomljanovi­ću Gavranu, traže novi teren za treninge i igru Ljeto je stanovnici­ma Laništa donijelo radove oko rotora, a uslijed toga odnijelo – nogometno igralište kluba NK Gavran. Kako je određeno rješenjem Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljs­tvo, komunalne poslove i promet, za odlaganje viška iskopane zemlje tijekom radova koristi se upravo igralište kluba koji je minule sezone bio prvak 3. Zagrebačke lige.

Obećali novo igralište

– Grad nam je 2011. počeo graditi novo igralište nasuprot hotela koje uslijed neriješeni­h imovinsko-pravnih odnosa nije dovršeno. U veljači ove godine izrađen je Glavni projekt sanacije i obnove igrališta NK Gavran koji predviđa i umjetnu travu, ništa ni od toga. A sada su nam razrovali i ovo staro igralište pa nemamo gdje trenirati. Za utakmice smo se još kako-tako i snalazili, ali sada nemamo gdje trenirati, nema više zelene površine za dva gola u razmaku 100 metara – zavapio je Radmilo Jasak, predsjedni­k kluba koji nosi ime heroja Domovinsko­g rata Damira Tomljanovi­ća Gavrana. U njemu mahom treniraju djeca branitelja iz ovog naselja. Također, u naselju nisu obaviješte­ni da će ispred zgrada biti deponij zemlje. – Zašto naprosto nisu višak zemlje odvezli kod Sveučilišn­e bolnice gdje Grad ima tisuće kvadrata i gdje bi ta zemlja možda bila i korisna? – pita se Jasak. I član Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb Zapad Mijo Krištić iznenađen je i razočaran situacijom na igralištu koje je i sam gradio. – Igralište je jedina zelena površina neposredno uz vrtić i školu. Nekada je to bilo suho korito rijeke Save koje smo mojom inicijativ­om nasuli i pretvorili u niz igrališta. Jučer je to igralište srušeno, a danas se pretvara u odlagališt­e građevinsk­og deponija. Sutra će teški kamioni pri ulasku i izlasku na deponij sjeći prilaznu cestu kojom roditelji vodu djecu u vrtić, a učenici idu u školu. Nesreća je neizbježna – kaže Krištić.

Nitko me nije obavijesti­o

– Izuzetno sam razočaran što nemam nikakvih informacij­a o razlozima rušenja igrališta. Nitko me kao vijećnika VGČ-a Novi Zagreb Zapad nije prethodno obavijesti­o ili tražio kakvu suglasnost. Nemam informacij­a da je to slučaj i s Mjesnim odborom ili drugim vijećnicim­a – kaže Krištić.

 ??  ?? Zamjensko igralište nije dovršeno zbog navodnih imovinskop­ravnih sporova
Zamjensko igralište nije dovršeno zbog navodnih imovinskop­ravnih sporova

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia