Večernji list - Hrvatska

Bjelica je ispunio obećanje, složio je srčanu momčad

Imam puno dobrih igrača i nije nemoguće da će u petak protiv Rudeša igrati nova momčad – kaže plavi trener

- Robert Junaci ZAGREB

Možda to i nije bila naša najbolja predstava, ali pokazali smo veliku borbenost i ostavili srce na terenu, kaže Izet Hajrović

Kad je dolazio u Dinamo u finišu prošle sezone, Nenad Bjelica je najavio: – Vidjet ćemo kakvi ćemo biti, ali ono što znam, ni jednoj mojoj momčadi navijači kluba nisu zviždali jer moje se momčadi bore, a rezultat nekad i nije kako bismo poželjeli – rekao je tada Bjelica. I te je riječi ispunio već u prvoj službenoj utakmici plavih u novoj sezoni. Protiv Hapoel Beer Sheve vidjeli smo, uz uvjerljivu 5:0 pobjedu, Dinamo kakav dugo nismo viđali.

Bez čekanja poteza pojedinca

Osvajali su plavi trofeje, pobjeđival­i i u važnim utakmicama, ali više je to bio plod individual­ne kvalitete, potez nekog majstora riješio bi probleme. No, protiv Hapoela nije pobijedio ni Oršić, ni Hajrović, ni Ademi, pobijedila je momčad. Pravi momčadski duh, borba jedan za drugoga, jako puno trke, agresivnos­ti zaslužni su za tako visoku pobjedu nad Hapoelom i, ako je to ono što je mislio Bjelica, onda je ispunio obećanje. – Možemo biti zadovoljni pokazanim protiv Hapoel Beer Sheve. Odigrali smo dobru utakmicu, od prve minute smo bili agresivni. Možda to i nije bila naša najbolja predstava, ali pokazali smo veliku borbenost i ostavili srce na terenu, bili maksimalni u svakom duelu. Naravno da smo prezadovol­jni rezultatom, a sada će nam biti puno manji pritisak igranja u Izraelu – kazao je jedan od junaka plavih Izet Hajrović koji je načeo mrežu izraelskog prvaka. I sam je Bjelica bio zadovoljan tim pristupom, borbom, iako on gleda i malo dalje: – Možemo mi i bolje od ovoga! Bilo bi lijepo kad bi se i te riječi ostvarile, ali već ovakav Dinamo je pokazao da je jak. Sad, nećemo cjepidlači­ti, pitanje je koliko dugo mogu igrati u ovakvom ritmu. Plavima već u petak slijedi Rudeš, a onda put u Izrael gdje brane ovu 5:0 prednost. I tu će biti na novim ispitima, ovaj put ispitima ozbiljnost­i, da i u tim susretima, ovim na otvaranju domaće lige i onim uzvratnim u kojem imaju komforan rezultat, pokažu da su ozbiljna momčad koja u svaki susret ulazi s pravim pristupom.

Budimir bolji od Girouda

Bjelica ima pravo na optimizam i nadu da će njegova momčad dugo držati visoki ritam igranja jer ima doista veliki kadar (čak i preveliki) i lako može rotirati momčad. U susretu s Hapoelom na klupi su ostali Majer i Gaveanović te Perić, a ušli su s klupe Šitum, Fiolić i Hodžić, nema prošlogodi­šnjih prvotimaca Livakovića, Doumbije, Benkovića, More, a na tribini su ovaj put ostali Moharrami, Lecjaks, Rrahmani, Menalo, Marin, Lešković, Šunjić, Kadzior i Knežević. Dakle, ima Bjelica iz čega izabrati. – Ne znam još za Rudeš, moramo vidjeti kako će se igrači oporaviti od ove utakmice, ali nije nemoguće da u petak vidite potpuno drukčiju momčad – najavio je trener Dinama. To bi bio i logičan potez s obzirom na to da vremena za pravi odmor više nema, plavi će sad još dugo igrati svaki treći, četvrti dana, a u Izraelu ih ne čeka samo osvete željan suparnik već i paklena vrućina, jučer je tamo bilo 38 stupnjeva, pa i o tome treba misliti. Plavi su zamijenili domaćinstv­o s Istrom 1961 u drugom kolu HNL-a i jako dugo će utakmice naše lige igrati u Zagrebu i okolici. Prvi ozbiljniji put iz Zagreba imat će, zamislite, u posljednjo­m kolu prvog kruga prvenstva, 29. rujna kad gostuju u Splitu kod Hajduka. U Maksimiru su u utorak imali lijepu podršku i pozitivnu atmosferu. Nastavi li se ovako, u Maksimiru bi mogla biti lijepa priča. Za to se moraju pobrinuti i sami igrači, nastaviti se ovako boriti se. Uz one koji su zabijali, svi su se silno trudili. Primjerice, Mario Budimir nije zabio, ali je strašno puno dobroga napravio, podsjetio je na Oliviera Girouda u francuskoj reprezenta­ciji, samo je Budimir bio konkretnij­i i učinkoviti­ji.

Budimir je imao ulogu sličnu Giroudovoj u Francuskoj, ali je bio učinkoviti­ji i konkretnij­i Još veliki broj igrača nije ni bio u kadru plavih, Bjelici nije lako odabrati s kime igrati

 ??  ?? Plavi centarfor nije zabio gol Hapoelu, ali Mario Budimir odigrao je sjajnu utakmicu i puno pomogao plavima
Plavi centarfor nije zabio gol Hapoelu, ali Mario Budimir odigrao je sjajnu utakmicu i puno pomogao plavima
 ??  ?? Izet Hajrović načeo je momčad Hapoela i obećao nove pogotke u dresu Dinama
Izet Hajrović načeo je momčad Hapoela i obećao nove pogotke u dresu Dinama
 ??  ?? Dinamovi navijači dali su podršku građanima Atene koji imaju velikih problema s požarima
Dinamovi navijači dali su podršku građanima Atene koji imaju velikih problema s požarima
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia