Večernji list - Hrvatska

Šuker čeka Dalića da zajedno krenu u Ligu nacija i prema EP-u

- (vl)

U HNS-u se nadaju da gradnja nacionalno­g stadiona neće ostati samo euforična ideja, nego da će se to i realizirat­i

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza daje bezrezervn­u podršku izborniku Zlatku Daliću i stručnom stožeru koji su na Svjetskom prvenstvu u Rusiji predvodili hrvatsku reprezenta­ciju do najvećeg uspjeha u povijesti! Time je, što se Hrvatskog nogometnog saveza, a emitirao je to Izvršni odbor, gotova priča oko izbornika nogometne reprezenta­cije. Nitko iz IO, kako kažu, nikad nije imao ništa protiv Dalića. No, Dalić to nije prikazao tako pa smo nekoliko dana svi napeti kao u startu za utrku na 100 metara čekali da nam obznani svoju odluku. Službeno je još nema, ali znakovite su riječi iz Livna u kojem ga je dočekalo i mlado i staro. – Ja nisam nikada stavljao nešto drugo ispred Hrvatske. Ja samo hoću svoj mir i raditi kako treba, hoću potporu. Ja neću raditi posao gdje nemam potpore i gdje nije sigurno. Ovaj narod moja je snaga. Probleme koje imam sam ću rješavati – rekao je Dalić.

Pojačati ugovor?

Šuker je sjeo na jednu stranu stola, čeka se da na drugu sjedne Zlatko Dalić. Valjani ugovor postoji, i to do 2020. godine, a po njemu Dalić dobiva 40 tisuća eura mjesečno, odnosno 480 tisuća godišnje. Za jednog izbornika koji dovede reprezenta­ciju do srebra to je svakako skromniji ugovor. HNS je u Rusiji zaradio oko 40 milijuna dolara, stoga nije nemoguće da Šuker, koji doduše nije lak na novčaniku, ipak ponudi veću svotu od one koju je dogovorio prije SP-a. Utakmica Lige nacija između svjetskih doprvaka reprezenta­cije Hrvatske i svjetskih prvaka iz 2010. reprezenta­cije Španjolske igrat će se na stadionu Maksimir u Zagrebu 15. studenoga. Hrvatska reprezenta­cija otvara nastup u Ligi nacija gostovanje­m kod Španjolaca u Elcheu, a potom u listopadu dočekuje Englesku na stadionu HNK Rijeka.

U Rijeci bez publike

Taj susret igra se bez publike zbog izdržavanj­a Uefine kazne iz prošlog natjecatel­jskog ciklusa. Čelnici saveza nadaju se punoj potpori premijera Andreja Plenkovića, gradonačel­nika Zagreba Milana Bandića i predsjedni­ce Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović za gradnju nacionalno­g stadiona te pozivaju na podršku lokalne samouprave u obnovi postojećih objekata u Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu i drugim sredinama.

Hrvatska protiv Španjolske u Ligi nacija 15. listopada igra na stadionu u Maksimiru

 ??  ?? Zlatko Dalić i Luka Modrić u očekivanju Fifinih izbora
Zlatko Dalić i Luka Modrić u očekivanju Fifinih izbora
 ??  ?? Davor Šuker dobro raspoložen iščekuje Zlatka Dalića
Davor Šuker dobro raspoložen iščekuje Zlatka Dalića

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia