Večernji list - Hrvatska

Gerrard u tom dvoboju ipak najveća zvijezda

Bivši “farmaceut” Nikola Katić novo je pojačanje u momčadi škotskog velikana

- Katarina Kušec

Nogometaši Osijeka u drugom pretkolu Europske lige igraju sa škotskim Glasgow Rangersom koji vodi legendarni Steven Gerrard sport@vecernji.net Lagao bi onaj tko bi rekao da se ne veseli susretu Osijeka i Glasgow Rangersa (četvrtak, 20.45), ne samo zbog toga što se igra drugo pretkolo Europske lige nego i zato što će u Gradski vrt doći legenda Liverpoola Steven Gerrard. Budimo realni, on je najveća zvijezda tog dvoboja. A doći će pun želje i motiva jer mu je to prvo trenersko iskustvo.

Vratili se nakon bankrota

No, s njim ili bez njega, škotski velikan sam po sebi nije bezopasan. Prošle je sezone završio na trećemu mjestu u škotskom prvenstvu i morao je do Europe proći put vrlo sličan Osijekovu. Istina je da se Osijek nogometno godinama tražio, a onda je prije nekoliko sezona protresao HNL i postao jedna od nogometnih sila u Hrvatskoj. Trener Zoran Zekić sada je već dovoljno iskusan da zna što i kako treba raditi s igračima... Ipak se još svi sjećaju trijumfa nad PSVom kada su ga Osječani s 2:0 izbacili u trećem kolu kvalifikac­ija za Europsku ligu. Bijelo-plavi su tada proživljav­ali najbolje nogometne dane. Postali su europska nogometna atrakcija i rado bi da se o njima ponovno tako piše. Nije ni Glasgow Rangersu bilo lako i također bi se vratio na puteve stare slave. Naime, prije šest godina je zbog dugova izbačen u četvrtu ligu, no uspio se 2016. vratiti u škotski Premiershi­p. Iako su se uspjeli sabrati, najvećem rivalu Celticu nikako da ozbiljnije zaprijete i skinu ga sa škotskog trona. No, nije ni povijest Glasgow Rangersa bezazlena. Osvojio je 54 naslova prvaka Škotske, 33 puta Škotski kup, 27 puta Liga-kup...

Svi su oprezni

Trebat će još godina i rada da se to ponovi. Sve u svemu, Gerrard ima dobru momčad. Na raspolagan­ju su mu kvalitetni internacio­nalci. Iskače Kolumbijac Alfredo Morelos koji je s 14 pogodaka prošle sezone bio drugi strijelac lige. U sastavu su i Josh Windass, Daniel Candeias, Scott Arfield..., ali i Nikola Katić. Bivši stoper Slavena Belupa bit će im od velike pomoći jer dobro poznaje Osječane. No, nisu ni Slavonci zakinuti, Malenica se pokazao kao izvrstan vratar, dobro je branio protiv Petrocuba, tu je i nova zvijezda Ezekiel Henty koji je sve zadivio asistencij­ama i prodornošć­u, a možda se i Petar Bočkaj razigra kao nekad. Raspisanog 16. svibnja 2018. godine (NN 45/2018) za radno mjesto VIŠI STRUČNI SURADNIK – PROGRAMER radno mjesto I. vrste na projektu „Korisničko iskustvo budućnosti – Pametne specijaliz­acije i suvremene tehnologij­e komunikaci­je i kolaboraci­je“– 1 IZVRŠITELJ na određeno vrijeme za vrijeme trajanja projekta uz probni rok od 3 mjeseca Kako bi poboljšali uvjete boravka u svim gradskim dječjim vrtićima, Grad Slavonski Brod provodi energetsku obnovu Dječjeg vrtića „Trnoružica“. U sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivi­h izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanj­a“, Grad Slavonski Brod je s Ministarst­vom graditeljs­tva i prostornog uređenja (PT1) i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovito­st (PT2) sklopio Ugovor o dodjeli bespovratn­ih sredstava za projekt Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića „Trnoružica“na adresi ulica Ivana Gundulića bb, Slavonski Brod. Ukupna vrijednost projekta Energetske obnove zgrade Dječjeg vrtića „Trnoružica“je 1.541.911,23 kune, a EU sufinancir­anje projekta je 497.859,54 kune. Jedan od ciljeva projekta, osim unaprjeđen­ja kvalitete prostora za boravak djece, je i smanjenje ukupne potrošnje energije, u značajnoj mjeri smanjenje emisije stakleničk­ih plinova i onečišćenj­a zraka na području grada Slavonskog Broda. Projekt je sufinancir­ala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a razdoblje provedbe projekta je od 22. studenog 2016. do 30. studenog 2018. godine.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia