Večernji list - Hrvatska

Zekić: Gerrard ne izlazi, kao ni njegova momčad u nastavku

Svjesni smo kako naši navijači traže da ih i zabavimo i zato pred njima na uzvratu moramo odigrati nešto drugačije, kaže Gerrard

- Sport@vecernji.net

Ovo je samo prvo poluvrijem­e, nemo se zašto zanositi jer ništa nije završeno– kazao je Steven Gerrard nakon susreta Gradimir Đukarić Nogometaši­ma Osijeka ostala je “mršava” nada u plasman u 3. pretkolo kvalifikac­ija za Europsku ligu nakon poraza od Glasgow Rangersa u Gradskom vrtu 1:0 (1:0). Bijelo-plavima su se osvetili silni promašaji. U uvodu utakmice je samo Marić imao dvije prilike postati junakom, no već u 18. minuti Morelos se othrvao nedovoljno čvrstom Lončaru i zabio jedini pogodak. U igri bijelo-plavih bilo je u tom trenutku puno nedorečeno­sti, igru je često vodio Mile Škorić i to sa stoperske poziciju, a odlične ubačaje Borne Barišića nitko od suigrača nije ispratio do kraja.

Imali su 11 udaraca

Ipak, ni tada Osijek nije bio bez šansi. Vodstvo je, pak, zadovoljil­o Rangerse koji su se povukli, a protiv zatvorenij­ih formacija Osijek muku muči i protiv manje kvalitetni­h protivnika u HNL-u. Što god da je Zekić rekao u svlačionic­i urodilo je jer njegovi nogometaši u nastavku su pokazali puno više “života” nego u prvom dijelu. Na koncu ukupno su 11 puta šutirali na vrata protivnika, čak 13 puta izvodili udarce iz kuta, ali nedostajal­a je realizacij­a. Izravna je to posljedica izostanka ozlijeđeni­h Erosa Grezde i Gabrijela Bobana. Ovako, Steven Gerrard još uvijek ne zna za poraz na klupi slavnog kluba. Gerrard je uz relativno mala ulaganja (i pomoć Liverpoola koji mu je na posudbu ustupio nekolicinu igrača) “resetirao” sistem na Ibroxu i sastavio solidnu momčad. Iako zasad ništa više nego solidnu. Ovog ljeta potpisao je već desetoricu novih igrača, a njih čak sed- morica bili su starteri u Gradskom vrtu. I nisu previše impresioni­rali, iako su uzeli ono po što su i došli. Suprotno protokolu nakon utakmice je prvi pred novinare izašao trener Osijeka Zoran Zekić. Gerrard se dugo vremena zadržao u svlačionic­i. – Ne izlazi kao njegova momčad iz svoje polovine drugo poluvrijem­e – našalio se Zekić. Imao je strateg bijelo-plavih za čime žaliti. – Statistika sve govori, imali smo dosta šansi i polušansi, ali sada bar znamo da moramo zabiti dva gola u Škotskoj – kazao je trener Osijeka. Gerrard je unatoč pobjedi ostao na zemlji. – Sve je otvoreno – kazao je trener Rangersa pa nastavio: – Ovo je samo prvo poluvrijem­e, nemo se zašto zanositi jer ništa nije završeno. Odigrali smo muški i čvrsto. Naš je primarni plan bio ne primiti pogodak i, ako je moguće, zabiti ga. Imali smo veliki respekt prema Osijeku, vidjeli smo što su ovdje napravili PSV-u. Svjesni smo kako naši navijači, uz rezultat, traže i da ih zabavimo i zato pred njima na uzvratu moramo odigrati nešto drugačije – poručio je Gerrard.

Treba nam malo sreće

Pred uzvrat na Ibroxu Osijeku za nadu u plasman u idući krug kvalifikac­ija za Europsku ligu i izvjesni dvoboj s Mariborom je što se Rangers pokazao kao momčad protiv koje se može igrati i koju se, na koncu, može pobijediti. U Gradskom vrtu nedostajal­o je samo malo sreće, možda se na kultnom travnjaku u Glasgowu okrene na drugu stranu. – Rangers je u prednosti, ali šanse su 50:50, mi u Glasgowu samo moramo napraviti ono što nismo napravili u Osijeku – zabiti gol – zaključio je Zekić.

 ??  ?? Strijelac jedinog pogotka Alfredo Morelos u ovoj je situaciji pobjegao Mili Škoriću
Strijelac jedinog pogotka Alfredo Morelos u ovoj je situaciji pobjegao Mili Škoriću
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia