Večernji list - Hrvatska

Bjelica: Znamo kako to izgleda kad ne uđemo u utakmicu kako treba

Lovro Majer ozlijedio se i ostao u Zagrebu na terapijama – kazao je prije puta Nenad Bjelica

-

Rudešova ‘pljuska’ dobro je došla treneru i plavim igračima, valjda su naučili da, kao i uvijek, princip ‘lako ćemo’ ne prolazi Dinamo je jučer ujutro otputovao iz Zagreba u Tel Aviv te nastavio za Beershebu (oko sat vremena autobusom) gdje će danas od 19 sati tražiti prolazak u treće pretkolo Lige prvaka protiv Hapoel Beer Sheve. Ne bi to smio biti pretežak zadatak za igrače Nenada Bjelice s obzirom na to da je u Zagrebu Dinamo slavio s uvjerljivi­h 5:0.

Vraća se udarna postava

Hapoel će se pokušati “oprati” za jedan od najtežih poraza u povijesti, pokušati barem pobijediti za utjehu. U Dinamu su vjerovali da će tamo biti paklena atmosfera, ali to je sad ipak upitno nakon poraza (5:0) izraelskog prvaka. No na terenu bi moglo biti pakleno, plave su u Tel Avivu dočekala 3233 stupnja, iako se igra u 20 sati po lokalnom vremenu, teško da će temperatur­a biti ispod 30 stupnjeva, bez povjetarca. Da ga i ima, neće ga biti na terenu jer je stadion od 15.000 mjesta zatvoren sa svih strana. No dobro, nije ni u Zagrebu baš hladno... Hladno bi oko srca moglo biti tek Nenadu Bjelici ako njegova momčad ponovi izdanje kakvo je pokazala protiv Rudeša. Zbog tog debakla Bjelica će u Izraelu vratiti momčad koja je slavila protiv Hapoela. – Znamo da nas čeka još jedna ozbiljna utakmica u kojoj moramo od prve do zadnje minute biti agresivni. U zadnjih nekoliko dana vidjeli smo na vlastitom primjeru kako to izgleda kada uđemo maksimalno, a kako izgleda kada ne uđemo dobro u utakmicu. Moramo biti oprezni, dati sve od sebe kako bismo danas odigrali kvalitetni­h 90 minuta. U svaku utakmicu ulazim s najjačim sastavom u određenom trenutku. Svi ovi igrači koje imam zbog nečega su u Dinamu, svatko od njih mora iskoristit­i priliku kada je dobije. Imamo velik kadar, čak 32 igrača, a svaki dan te dečke sve bolje upoznajem. Pa i kroz utakmice – kazao je Nenad Bjelica u zagrebačko­j zračnoj luci prije polijetanj­a za Tel Aviv. Zbog ozljeda s plavima nisu putovali Šitum, Benković i Kadzior, a ozlijedio se i Lovro Majer. – Majer je ostao u Zagrebu kako bi odradio terapije, vjerujemo i odmah bio spreman za nadolazeće izazove – kazao je Bjelica i odgovorio na pitanje o mogućem odlasku ili ostanku Ademija kojem Dinamo nudi novi ugovor, a dobio je ponudu Lillea. – On je jedan od naših ključnih igrača i kapetan Dinama. Trebamo razgovarat­i s njim o tome kakve su njegove želje i razmišljan­ja, želi li ostati ovdje. Osobno imam dojam da želi ostati.

Na Astanu ili Midtjyllan­d

Bjelica je oprezan, ali i optimistič­an pred današnji uzvratni susret. – Optimist sam ne samo zbog 5:0, to i nije realan rezultat, već zbog naše igre u toj utakmici – veli Bjelica, a slično govore i njegovi igrači. Valjda nije samo iz kurtoazije. – Moramo ozbiljno ući u utakmicu i ozbiljno shvatiti protivnika. Hapoel je jako dobra momčad, a rezultat prve utakmice je nerealan. Čeka nas težak posao i trebamo biti koncentrir­ani. Moramo dati sto posto, biti koncentrir­ani i proći u sljedeći krug kvalifikac­ija – kazao je dvostruki strijelac u prvom susretu, kapetan Arijan Ademi. Trener Hapoela Barak Bakhar za utakmicu izraelskog superkupa s gola je maknuo Grka Anestisa, branio je 38-godišnji David Goresh, ali izgubili su od Hapoel Haife nakon jedanaeste­raca (1:1, 5:3). Prođe li Dinamo, a realno je to očekivati, igrat će protiv boljeg iz susreta kazahstans­ke Astane i danskog Midtjyllan­da (u prvoj utakmici Astana je pobijedila 1:0), taj se susret u Danskoj igra u srijedu u 19 sati.

Tih 5:0 u prvom susretu, to je nerealan rezultat, Hapoel ima dobru momčad – kaže Ademi Hapoel promijenio vratara koji je primio pet komada u maksimirsk­om susretu

 ??  ?? Bjelica će na travnjak vjerojatno poslati momčad koja je u Zagrebu slavila s 5:0, Gojak i Ademi su ‘unutra’
Bjelica će na travnjak vjerojatno poslati momčad koja je u Zagrebu slavila s 5:0, Gojak i Ademi su ‘unutra’

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia