Večernji list - Hrvatska

Raspušteni smo jer napadam HDZ-ovca Darka Milinovića

Maras: Zbog Milinovića nisam u Saboru

- Petra Maretić Žonja petra.maretic@vecernji.net ZAGREB

U Lici i u dijelu Primorskog­oranske županije postoji kohabitaci­ja između SDP-a i HDZ-a. Ta sprega jako dobro funkcionir­a, tvrdi Maras Kriza u najjačoj oporbenoj stranci ne jenjava, a o kakvim je dubokim podjelama i problemima riječ, najbolje govori slučaj SDP-a Gospić, organizaci­je u kojoj su u nedjelju, odlukom SDP-a Ličko-senjske županije, raspuštena sva stranačka tijela. I to samo tri dana nakon što je taj isti gospićki SDP dao potporu suspendira­noj četvorci iz vodstva stranke – Siniši Hajdašu Dončiću, Peđi Grbinu, Mihaelu Zmajloviću i Vedranu Babiću. O svemu je odlučio progovorit­i sada već praktički bivši predsjedni­k gospićkog SDP-a Nikola Maras (odluku o raspuštanj­u još treba potvrditi Predsjedni­štvo SDP-a na svojoj sjednici) koji kaže da razlog za raspuštanj­e organizaci­je nije samo potpora suspendira­nima već da je na “listu za odstrel” došao i jer je neprestano ukazivao na povezanost ličko-senjskog i primorsko-goranskog SDP-a s HDZ-om. A jednu od zadnjih potvrda u prilog toj tezi, dodaje, dobio je kada je Klub zastupnika SDP-a, netom prije glasanja o nepovjeren­ju ministru financija Zdravku Mariću u Saboru, tražio zamjenu za Ivana Klarina koji je podnio ostavku na zastupničk­u dužnost.

Dvostruki igrači

Prvi je izbor, doznajemo u vodstvu SDP-a, pao upravo na Marasa. To ne čudi s obzirom na to da je bio šesti na listi u 9. izbornoj jedinici i s obzirom na velik broj preferenci­jalnih glasova. – Sam Bernardić u lice mi je rekao da želi da ja uđem u Sabor. Neki iz vodstva su me nagovarali, razmislio sam i na kraju pristao. No, kada je to trebalo i realizirat­i, Bernardić mi je kazao da odluku mora promijenit­i jer mu je Erik Fabijanić, predsjedni­k Glavnog odbora SDP-a, zaprijetio ostavkom na tu funkciju ako ja uđem u Sabor – kaže Maras. Na pitanje zbog čega bi Fabijanić lobirao da baš on ne uđe u Sabor, Maras odgovara da se razlog krije u njegovoj žestokoj borbi protiv Darka Milinovića, aktualnog župana Ličko-senjske županije koja traje godinama. – U Lici i u dijelu Primorsko-goranske županije postoji kohabitaci­ja između SDP-a i HDZ-a. Mnogi u ličko-senjskom SDP-u dvostruki su igrači, ta sprega jako dobro funkcionir­a i ja sam na to često ukazivao. A kada im netko takne u njihove interese, onda se osjete ugroženi. I to se dogodilo – tvrdi Maras. Sve je to, kaže, rekao i na Glavnom odboru SDP-a, a slične je optužbe objavljiva­o i na svom Facebook profilu. – Erik Fabijanić, hoćeš li nam reći kako si ucijenio Davora Bernardića i, gledaj, možeš me izbaciti iz SDP-a, ali nećeš SDP izbaciti iz mojeg srca. Istina je prava da tebi nije mjesto u SDP-u. Zato ste rušili Zorana Milanovića, jer su vam Slavko Linić i Milan Bandić svima mentori zajedno s kriminalno­m organizaci­jom... – jedna je od zadnjih objava na Marasovu Facebook profilu na tu temu.

Neće o tračevima

Prozvani Erik Fabijanić, predsjedni­k Glavnog odbora i primorsko-goranski SDP-ovac blizak Zlatku Komadini, na Marasove optužbe kratko je poručio da se ne bavi tračevima i da “ne komentira laprdanja”. – A o tome koliko ja koaliram s HDZ-om najbolje govori moja politička karijera duga 27 godina – kazao je Fabijanić. Pokušali smo dobiti i komentar HDZ-ova župana Darka Milinovića, no nije se javljao na telefon.

 ?? DINO STANIN/PIXSELL ?? Fabijaniću, hoćeš li nam reći kako si ucijenio Davora Bernardića? – proziva Nikola Maras
DINO STANIN/PIXSELL Fabijaniću, hoćeš li nam reći kako si ucijenio Davora Bernardića? – proziva Nikola Maras
 ??  ?? Erik Fabijanić Šef Glavnog odbora SDP-a poručio je da ne komentira “tračeve i laprdanja” Darko Milinović HDZ-ov župan uvučen u sukobe u SDP-u jučer se nije javljao na pozive
Erik Fabijanić Šef Glavnog odbora SDP-a poručio je da ne komentira “tračeve i laprdanja” Darko Milinović HDZ-ov župan uvučen u sukobe u SDP-u jučer se nije javljao na pozive
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia