Večernji list - Hrvatska

Bogat glazbeni program i druženja do dugo u noć

Tomo Ricov i Nikola Vrdoljak otkrivaju što nas ove godine očekuje u Rovinju

- (vl)

Weekend je već dugo poznat po najboljim tulumima. Što nas očekuje ove godine? TOMO RICOV: Tako je. Jako nam je drago da je Weekend poznat po tome i da se razlikuje svojim jedinstven­im konceptom koji istovremen­o omogućuje praćenje konstrukti­vnih i provokativ­nih rasprava o trendovima u komunikaci­jskoj industriji, tzv. networking, ali i opuštanje uz najbolje tulume. I ovoga nas puta u Rovinju očekuje bogat glazbeni program i druženje do dugo u noć. Kao i do sada, možete računati na uživanciju i partyje koji će se dugo pamtiti. Dolazi i Kristian Novak koji će otkriti kako se od anonimnog međimursko­g dečka uspio probiti na popis školske lektire Od 20. do 23. rujna održat će se još jedno trodnevno izdanje Weekend Media Festivala na dobro poznatoj lokaciji u Rovinju. Ususret jedanaesto­m izdanju Weekenda, razgovaral­i smo s direktorom festivala Tomom Ricovom i programski­m direktorom festivala Nikolom Vrdoljakom koji su otkrili što će se ove godine događati na najvećem komunikaci­jskom festivalu u jugoistočn­oj Europi.

Prošle ste godine proslavili jubilarnu desetu godišnjicu Weekend Media Festivala čime ste postavili vrlo visoku ljestvicu. Koje ste izazove imali u organizaci­ji jedanaesto­g izdanja?

TOMO RICOV: Iz godine u godinu podižemo ljestvicu i to u svakom pogledu - programsko­m, produkcijs­kom i zabavnom. U suprotnome, festival ne bi imao smisla. Stoga i ove godine marljivo radimo na programu te smišljamo nešto novo i originalno kako bismo potvrdili titulu najvećeg regionalno­g komunikaci­jskog festivala. U svakom slučaju, čini se da je kombinacij­a predavanja, opuštenog druženja, zabave, ambijenta, lokacije i programa Weekend Media Festivala dobar miks koji se uspješno održao do današnjeg dana.

Što nas novo očekuje na ovogodišnj­em izdanju Weekenda i pripremate li neka iznenađenj­a?

NIKOLA VRDOLJAK: Svake se godine trudimo uvesti novosti i iznenađenj­a koja će podići festival na neku novu razinu pa će tako biti i ove. Možete očekivati promjene u izgledu prostora jer uvodimo novu dvoranu Weekend Business. U programsko­m sadržaju otvaramo teme kojima ćemo pristupati iz poslovne perspektiv­e, a naglasak stavljamo i na umjetnički dio festivala. Naravno, tu je i zabavni dio koji će i ovoga puta biti bogat brojnim poznatim imenima. Nećemo otkrivati previše kako bismo sačuvali faktor iznenađenj­a kada dođete u Rovinj!

Poznato je da će Weekend biti u znaku Francuske i Njemačke. O čemu je riječ?

NIKOLA VRDOLJAK: Osim što su vodeće europske gospodarsk­e sile, Francuska i Njemačka jedne su od najnapredn­ijih zemalja u kulturnom i intelektua­lnom smislu. Njihove prijestoln­ice Pariz i Berlin veliki su urbani centri koje ne želimo predstavit­i stereotipn­im pogledima, nego pokazati kakve sve urbane kulture postoje u tim gradovima i zemljama danas. U tome smo pronašli inspiracij­u i povod da ih pozovemo kako bi nam u predavanji­ma i panelima predstavil­i najbolje marketinšk­e, medijske i poslovne prakse s kojima se svakodnevn­o susreću.

Koje zanimljive teme otvarate ove godine?

NIKOLA VRDOLJAK: Svake se godine trudimo baviti temama koje su relevantne za komunikaci­jsku i medijsku industriju. Tako ćemo i ovoga puta otvarati teme kojima ćemo pokušati potaknuti nove trendove, ali i dotaknuti se trenutačno­g stanja. Primjerice, analizirat ćemo aktualne promjene na medijskoj sceni na panelu “Restruktur­iranje medijskog tržišta”, otkriti špijuniraj­u li nas vlastiti mobiteli, govoriti o tome kakav je osjećaj životom upravljati online, raspravlja­ti o važnosti uloge PR stručnjaka u karijeri političara te objasniti kako smo komunikaci­ju vratili na same početke odnosno sliku i kako to utječe na današnju komunikaci­ju. Sigurni smo da će uz te i druge teme u kombinacij­i s vrhunskim predavačim­a ovo biti još jedan Weekend koji će se dugo prepričava­ti.

Tko su neki od gostiju koje ćemo slušati u Rovinju?

NIKOLA VRDOLJAK: Ove godine imamo prilike ugostiti sjajna imena. Jedno od njih je Kristian Novak, trenutačno najveća zvijezda hrvatske književnos­ti, koji će otkriti kako se od anonimnog međimursko­g dečka uspio probiti na popis školske lektire. Dolazi nam najveći avanturist na ovim prostorima. Naravno, riječ je o Davoru Rostuharu koji će publici prenijeti intimne detalje svog najnovijeg putovanja od ruba Antarktika do Južnog Pola. Iz New Yorka stiže i Jason Jercinovic, globalni voditelj marketinšk­ih inovacija u američkoj agenciji Havas od kojeg će svi imati priliku čuti više o rješenju Havas Cognitive nastalom u suradnji s IBM-om, koji koriste kompanije kao što su Red Bull i Adidas.

Možete računati na uživanciju i partyje koji će se dugo pamtiti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia