Večernji list - Hrvatska

Zekić u dvojbi: Napasti odmah ili strpljivo čekati šansu za gol

Osijek u Glasgowu traži pobjedu i prolaz preko Rangersa u treće pretkolo Europske lige

- Gradimir Đukarić

Zanima i mene hoće li se odlučiti za napad od prve minute ili će izabrati drukčiji pristup – naglas je razmišljao Gerrard. gradimir.dukaric@vecernji.net Na kultnom Ibroxu pred, očekuje se, 50.000 navijača Osijek će morati pobijediti najtrofejn­iju momčad na svijetu želi li nastaviti europsku avanturu i pokušati ponoviti ili nadmašiti lanjski učinak kada je ostao na korak do plasmana u skupinu Europske lige. U Gradskom vrtu, unatoč minusu iz prve utakmice, a nakon rapsodije na otvaranju sezone protiv Hajduka, vlada zarazni optimizam. I poslije nesretnog 0:1 poraza nitko ne dvoji kako je u ovom trenutku slavni klub manje kvalitetan suparnik koji je u Gradskom vrtu samo imao puno sreće.

Samo treba zabiti

– U Škotskoj samo moramo napraviti ono što ovdje nismo, zabiti gol – pojednosta­vljeno je trener Osijeka obrazložio svoja razmišljan­ja pred uzvrat u Glasgowu i dodao: – Istrčat ćemo pred 50.000 ljudi, i to nam mora biti motiv, a ne otežavajuć­i faktor. Nemamo se mi čega bojati, već samo odigrati onako kako se budemo dogovorili. Osijeku na Ibroxu “igra” samo pobjeda i na Zekiću je dvojba, odmah jurnuti po gol koji bi ogled brzo vratio u egal ili čekati priliku jer i jedan pogodak (naravno pod uvjetom da ga ne primi) odveo bi utakmicu makar u produžetke. Svjestan je toga i menadžer Ran- gersa Steven Gerrard čija momčad otkako je on trener još nije primila pogodak u službenoj utakmici. – Nije važno kako ćemo igrati mi, već će trener Osijeka morati donijeti velike taktičke odluke u toj utakmici. Zanima i mene hoće li se odlučiti za napad od prve minute ili će izabrati drukčiji pristup – naglas je razmišljao Gerrard.

Očekuju se Osječani iz Irske

Odluka je na Zekiću, a on zapravo i nema previše prostora za manevar. Naime, glavne napadačke opcije Eros Grezda i Gabrijel Boban (a zajedno su prošle sezone zabili 14 i asistirali za još 12 golova) zbog ozljeda nisu u kadru, kod Muzafera Ejupija upitno je hoće li se uopće vratiti, veznjak Domagoj Pušić otpao je zbog ozljede na utakmici protiv Hajduka, a neće biti ni Ukrajinca Lope također zbog ozljede – i najveći je upitnik hoće li nova zvijezda momčadi Ezekiel Henty zaigrati u vršku napada ili, pak, na krilu u kojem slučaju bi najisturen­iji igrač bijelo-plavih na Ibroxu bio Mirko Marić. Put Škotske krenulo je stotinjak navijača uz očekivana “pojačanja” iz Irske u koju je preselilo mnogo Osječana. Klub je, pak, organizira­o čarter-let za Glasgow, no cijena aranžmana od 5900 kuna odbila je mnoge. Iz osječke zračne luke tako je jučer ujutro za Škotsku krenuo poluprazan zrakoplov. Pobjeda u Glasgowu osim plasmana u 3. pretkolo i izvjesni ogled s Mariborom donijela bi u Gradski vrt i financijsk­o osvježenje. Osijek je pobjedom protiv moldavskog Petrocuba u 1. pretkolu već zaradio 260.000 eura, a plasman u idući krug jamčio bi dodatnih 280.000 eura.

 ??  ?? Ezekiel Henty Za novu zvijezdu Osijeka upitno je hoće li igrati na poziciji središnjeg ili krilnog napadača u srazu protiv Rangersa
Ezekiel Henty Za novu zvijezdu Osijeka upitno je hoće li igrati na poziciji središnjeg ili krilnog napadača u srazu protiv Rangersa

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia