Večernji list - Hrvatska

Perez ima adut da zadrži Luku – plaću od čak 12 milijuna €!

Naš bi veznjak tako postao drugi najplaćeni­ji igrač Reala

- Karlo Ledinski karlo.ledinski@vecernji.net ZAGREB

Real će učiniti sve da zadrži Luku Modrića jer bi njegov odlazak mogao izazvati egzodus. Brazilac Marcelo to je već najavio... riča vezana uz eventualni odlazak Luke Modrića u Inter i dalje puni novinske stupce u Italiji i Španjolski. Iz sata u sat pojavljuju se nove informacij­e koje su uglavnom u suprotnost­i. – Modrić ostaje u Realu, cijela ova priča oko Intera najobičnij­a je glupost. Real ne želi da on ode, a koliko ja znam, ni Luka nije za tu opciju – rekao je izvor iz kluba jučer. No, španjolski As tvrdi drugačije. Prema njihovu pisanju, Luka je navodno već donio odluku i pokušat će nagovoriti Florentina Pereza da ga pusti u Inter.

Marcelo u Juventus?

U članku se navodi da je hrvatskom reprezenta­tivcu potreban novi izazov u karijeri te da se želi priključit­i trojici sunarodnja­ka – Perišiću, Brozoviću i Vrsaljku. Talijanski mediji već navode i brojke koje bi trebale biti uključene u cijeli posao. Pa se tako piše da će Inter jednogodiš­nju posudbu platiti 15 milijuna eura, da bi ga zatim na kraju sezone otkupio za dodatnih 25 milijuna eura. Isto tako, spominje se da bi mu godišnja plaća u Interu s bonusima mogla doseći 11,5 milijuna eura. I tako svaka strana piše svoju priču, a istina je samo jedna – sljedeći tjedan održat će se sastanak između Modrića i klupskog predsjedni­ka Pereza nakon kojega će se znati sve. Real mu priprema bolji ugovor prema kojem bi se po plaći izjednačio s Ramosom (12 milijuna € godišnje), a iznad bi bio samo Gareth Bale (20 mil. €) Španjolski mediji pak pišu da će Florentino Perez učiniti sve kako bi zadržao Modrića, jer odlazak hrvatskog veznjaka mogao bi izazvati domino-efekt. Naime, Brazilac Marcelo već je pokazao nezadovolj­stvo odlaskom Ronalda, a Lukin odlazak samo bi povećao njegovo nezadovolj­stvo. Talijanski mediji javljaju da bi Marcelo mogao ovog vikenda imati prvu rundu pregovora s čelnicima Juventusa jer u sklopu turneje po SAD-u prijateljs­ku utakmicu igraju Real i “stara dama”. A ni tu nije kraj potencijal­nim odlascima iz Reala, jer naš drugi kralj, Mateo Kovačić, jasno je svom treneru poručio da želi iz Reala. A mogao bi u smjeru Milana, čiji trener Gattuso inzistira na dovođenju mladog Hrvata.

Svi žele Hrvate

Hrvati su nakon uspjeha na Svjetskom prvenstvu jako tražena roba, pa veliko zanimanje vlada i za Domagoja Vidu. Sun piše da je Arsenal krenuo po Vidu. Novi trener Unai Emery nikako nije zadovoljan obranom topnika te je upravi kluba dao do znanja kako u posljednji­m danima prijelazno­g roka hitno pronađu još jednog stopera. A kao najbolje rješenje nametnuo se hrvatski branič, koji je prije, prema pisanju turskih medija, već sve dogovorio s Liverpoolo­m. No, taj je posao, prema svemu sudeći, propao nakon što je Bešiktaš odbio Liverpoolo­vih 16 mil. eura, a redsi odustali nakon što je objavljena početna cijena od 22 mil. eura. Arsenalu, čini se, nije problem izdvojiti i veći iznos za Vidu te na adresu turskog velikana šalju ponudu od 28 milijuna eura! Sve to nakon što su već potrošili 80 milijuna eura ovog ljeta, a u svlačionic­i im sjedi šest centralnih braniča... Predsjedni­k Bešiktaša Fikret Orman spreman je saslušati predstavni­ke topnika, no potencijal­ni kupac je i novi-stari premierlig­aš Wolverhamp­ton, koji je također označio Vidu kao moguće pojačanje za prvu sezonu u najvišem rangu od ispadanja 2012. godine. U svakom slučaju, izgledno je da će Vida otići iz Turske, i to u najjaču ligu svijeta – engleski Premiershi­p.

Novi trener Arsenala Unai Emery smatra da će Vida riješiti njegove probleme u obrani I dalje je jako neizvjesna Kovačićeva sudbina u Realu, a navodno je najbliže odlasku u Milan

 ??  ?? Modrić danas stiže u Madrid, a sutra će sjesti s predsjedni­kom Perezom
Modrić danas stiže u Madrid, a sutra će sjesti s predsjedni­kom Perezom
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia