Večernji list - Hrvatska

‘Uz “Bokun tradicije” ovdje se osjećamo kao da smo doma’

Domaćini su organizira­li i igranje briškule, trešete te šije-šete

- Majda.mikulandra@poslovni.hr

Prvi smo put tu i drago nam je da možemo osjetiti dalmatinsk­u tradiciju koja nam je fascinantn­a – rekao je britanski bračni par Majda Mikulandra U Biogradu na Moru. na trgu Brce održan je “Bokun tradicije”. Ovaj gastro događaj privukao je rekordan broj gostiju koji su se isprepleli s lokalnim stanovništ­vom i uživali u tradiciona­lnom dalmatinsk­om druženju.

Mjesec dana obilaze obalu

– Prvi smo put ovdje i drago nam je da možemo vidjeti i osjetiti specifičnu dalmatinsk­u tradiciju koja nam je fascinantn­a – rekao je britanski bračni par koji već mjesec dana obilazi našu obalu. - U Biograd dolazimo već nekolikao ko godina i raduje nas činjenica da je svake godine sve više ljetnih događanja koja prikazuju gastronomi­ju i običaje lokalnog stanovništ­va, jer to je ono što nas uvijek zanima, tako se ovdje osjećamo doma – rekli su veseli slovenski turisti koji su i dalje u vrhu po broju dolazaka u Biogradu. A posjetitel­ji su doista mogli promatrati pripremu dalmatinsk­ih slastica kroštula, fritula, pecipaja, ali i “jela na žlicu”, brudeta i gulaša s bižima. Sve pripremlje­no se i degustiral­o uz dobru zabavu i zvuke dalmatinsk­e pjesme.

Igre naših starih

– Kako bismo gostima još više približili naš tradiciona­lni način zabave, organizira­li smo i igranje briškule, trešete i šije-šete, igara koje su često igrali naši stari nakon dobrog zalogaja i gutljaja u konobama – istaknula je direktoric­a TZ-a Grada Biograda na Moru Ivana Kulaš. “Bokun tradicije” dodatno je obogatila prezentaci­ja domaćih OPG-ova koji su izložili svoje autentične suvenire i proizvode.

Priliku predstavit­i posjetitel­jima svoje proizvode imali su i domaći OPG-ovi

 ??  ?? Najmlađi su se okušali u igranju šaha
Najmlađi su se okušali u igranju šaha

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia