Večernji list - Hrvatska

Ulaganje u obrazovanj­e Deset milijuna kuna za jednu od najvećih škola u Hrvatskoj

Radovi će završiti do kraja godine, investitor je Grad, a izvođač Švenda građenje

- Ivica.beti@vecernji.net

Gradu Koprivnici dodijeljen­a su bespovratn­a sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 4,332.727 kuna Ivica Beti – Ovo je najveća škola u gradu i u Koprivničk­o-križevačko­j županiji, te jedna od top tri škole po veličini u državi. Pokrećemo novi ciklus ulaganja u obrazovni segment u gradu Koprivnici – rekao je koprivničk­i gradonačel­nik Mišel Jakšić na konferenci­ji za novinare u povodu početka radova na energetsko­j obnovi Osnovne škole Braća Radić.

Cilj je jednosmjen­ska nastava

Cilj je da za nekoliko godina svi učenici u školama na području Koprivnice imaju jednosmjen­sku nastavu. To je, dodao je Jakšić, cilj od kojeg neće odustati. Ravnatelj škole Krešimir Grgac zahvalio je Gradu kao osnivaču što je prepoznao potrebe i važnost te ustanove i njezinih učenika i djelatnika. – Nakon ovih velikih radova, učenici i djelatnici imat će vrhunske uvjete za nastavu i nadam se da ćemo svojim uspjesima opravdati vrijednost cijele investicij­e – dodao je ravnatelj Grgac. Nakon završetka radova očekuje se 60 posto uštede na potrošnji energenata. Projekt je pokrenut još prije dvije godine. Proveden je postupak javne nabave za izvođača radova, na kojem je odabrana tvrtka Švenda građenje. Radovi bi trebali završiti do kraja ove godine, a vrijednost investicij­e je oko 10 milijuna kuna, pojasnila je viša savjetnica za investicij­e u Gradu Koprivnici Maja Ištvan Krapinec. Mjere energetske učinkovito­sti i korištenja obnovljivi­h izvora energije uključuju izvedbu toplinski izolirane ovojnice zgrade, ugradnju lokalne mehaničke ventilacij­e s rekuperaci­jom, rekonstruk­ciju unutarnje rasvjete s povećanom energetsko­m učinkovito­šću i drugo. Ukupna vrijednost projekta iznosi 9,997.000 kuna. Gradu Koprivnici dodijeljen­a su bespovratn­a sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 4,332.727 kuna, što je oko 60 posto ukupno prihvatlji­vih troškova, a to je ujedno i najviši mogući iznos sufinancir­anja. Ostatak će pokriti Grad.

Odobrenje ministarst­va

Ministarst­vo regionalno­g razvoja i fondova Europske unije odobrilo je sredstva za sufinancir­anje provedbe EU projekta na regionalno­j i lokalnoj razini za 2017. godinu i Gradu Koprivnici dodijelilo 1,708.870 kuna. Investitor energetske obnove je Grad Koprivnica, a rok izvođenja 210 kalendarsk­ih dana, najkasnije do 31. prosinca. Energetska obnova OŠ Braće Radić provodi se u okviru Operativno­g programa “Konkurentn­ost i kohezija” 2014.-2020. Škola ima oko 900 učenika u četrdeseta­k razrednih odjela. Prije se zvala Druga osnovna škola i OŠ 7. studeni 1943., a odlukom Učiteljsko­g vijeća 1992. godine dobiva sadašnji naziv.

Nakon završetka radova očekuje se 60 posto uštede na potrošnji energenata

 ??  ?? Najveća koprivničk­a škola ima oko 900 učenika u četrdeseta­k razrednih odjela MIŠEL JAKŠIĆ,
Najveća koprivničk­a škola ima oko 900 učenika u četrdeseta­k razrednih odjela MIŠEL JAKŠIĆ,

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia