Večernji list - Hrvatska

Najveće gradilište u gradu Prema sadašnjem tempu rada, kružni tok mogao bi biti gotov i prije roka

- Jelena.ruzic@vecernji.net

Na križanju Ulice Ljudevita Posavskoga, Kolodvorsk­e i Ulice Matice hrvatske radovi na kružnom toku teku prema planu Jelena Ružić Križanje Ulice Ljudevita Posavskoga, Kolodvorsk­e i Ulice Matice hrvatske mjesto je najvećega gradilišta u Velikoj Gorici. Naime, prije nešto više od mjesec dana započeli su radovi na kružnom toku koje izvodi VG Komunalac. U prva četiri tjedna napravljen je ogroman posao, no svakoga se dana javljaju novi problemi i neplaniran­e poteškoće koje usporavaju posao. Međutim, iz VG Komunalca ističu da se za sada sve odvija predviđeno­m dinamikom i ako ne bude većih problema novi kružni tok mogao bi biti gotov i prije 11. rujna, kada je ugovoreni rok za završetak radova.

Izuzetno komplicira­n projekt

– Napravljen­i su pripremni radovi, skinut je gornji sloj asfalta, uklonjeni su rubnjaci te je postavljen­a kompletna signalizac­ija. Radili smo u koordinaci­ji s gradskim Upravnim odjelom za komunalne djelatnost­i i promet te Policijsko­m postajom Velika Gorica, a sve kako bismo maksimalno povećali sigurnost naših sugrađana. Unatoč tome, u prvim danima pogažene su neke rampe, ali smo vrlo brzo postavili nove – poručuju iz VG Komunalca. Osim toga, napravljen je i velik dio kanalizaci­je, a nakon što se naprave novi cjevovodi i ustanovi se je li voda ispravna ili ne, tek onda će se moći pristupiti spajanju cjevovoda na okolne kuće i zgrade. Međutim, izvođači radova ne sumnjaju u brz završetak posla. – Izgradnja kružnog toka nam je ovogodišnj­i najveći i najzahtjev­niji projekt. Projekt je izuzetno komplicira­n, a rok koji imamo za završetak radova rekordno je kratak. Međutim, unatoč svemu tome, za sada sve ide onako kako treba, a kružni tok mora i bit će gotov u zadanom roku – rekao je Jurica Mihalj, predsjedni­k Uprave VG Komunalca. Također, zamijenit će se strujna mreža i a postavit će se i rasvjeta na novim mjestima.

Velikogori­čani strpljivi

Nakon završetka radova pod zemljom, prijeći će se na gornje slojeve. Sve se treba završiti s dva sloja asfalta, a sitne promjene očekuju stanovnike u Ulici Ljudevita Posavskog koji su pred samim kružnim tokom. Naime, promjene su samo estetske, a stanovnici će dobiti drukčiji izlaz iz svojih dvorišta. Osim toga, i lokacija autobusne stanice će biti malo pomaknuta. – Sve ekipe koje su zadužene za projekt rade intenzivno i izuzetno odgovorno. Svjesni smo da ovi radovi, kao i privremena regulacija prometa, uzrokuju gužve na određenim prometnica­ma, a ponekad i nervozu. Zbog toga se ispričavam svim Velikogori­čanima, a posebice ljudima koji žive tik uz gradilište. Također, zahvaljuje­m se svim našim sugrađanim­a u Velikoj Gorici na dosadašnje­m razumijeva­nju i korektnost­i – zaključuje Mihalj.

 ??  ?? Iako se svakoga dana javljaju novi problemi, radovi na kružnom toku teku prema planu JURICA MIHALJ
Iako se svakoga dana javljaju novi problemi, radovi na kružnom toku teku prema planu JURICA MIHALJ
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia