Večernji list - Hrvatska

Bjelica: Ni veći od Dinama nisu slavili u Astani, ali mi možemo

Mislim da tek sad dolazimo k sebi nakon priprema, bit ćemo sve svježiji i bolji, veli Bjelica

- Robert Junaci

Preskoče li neugodnu Astanu, osigurat će si plavi igranje jeseni u Europi, prođe li u play-off LP, zaradit će i lijep novac, pet milijuna eura Veliki je ulog pred Dinamom, dvije utakmice protiv kazahstans­ke Astane osigurale bi plavima europski život sve do sredine prosinca. Naime, ako prođu u play-off Lige prvaka, onda su si osigurali europski život, mogu kroz još dvije utakmice doći u skupinu LP, a ne prođu li uspješno tu zadnju prepreku do elitnog i bogatog natjecanja (samo ulazak u skupinu donosi 15,25 milijuna eura), imat će izravno mjesto u skupini Europske lige. Što opet nije loše, ali prvo treba doći do play-offa LP i osigurati bar tih pet milijuna eura, a na tom putu stoji Astana.

Umjetna trava – drugi sport

Plavi su jučer u podne poletjeli iz Zagreba i šest sati su morali provesti u zrakoplovu. No, uz dobar komfor, nisu smjeli napuniti zrakoplov do kraja ni s putnicima ni s prtljagom kako ne bi morali negdje slijetati radi goriva, stoga nije s plavima otišla brojna delegacija ljudi iz kluba. Trener plavih Nenad Bjelica za sebe kaže da je spreman. – Ja jesam, nadam se da su spremni i moji igrači, to je ipak puno važnije. A mislim da su i oni spremni, dobro smo se odmorili nakon utakmice s Istrom, koja nije bila ni posebno zahtjevna. Svi su igrači u optimalnom stanju, samo Fiolić nije – kazao je Bjelica. Dinamo ima novi hibridni travnjak, a u Astani ga čega nešto potpuno drukčije, potpuno umjetna trava koju domaćini prije samog početka natope vodom pa lopta juri njime, koliko je to problem? – Kad se igra na takvoj podlozi, onda je to zapravo drugi sport, ali nije to alibi, igrali smo puno puta na umjetnoj travi, jučer smo odradili trening na takvoj travi, trenirat ćemo i u Astani. Vjerujem da to neće biti pretjerana prednost za suparnika. Dinamo je odigrao nekoliko dobrih partija, ali i nekoliko slabijih, protiv Hapoela je tri poluvremen­a bio jako dobar, ali u prvom u Izraelu baš i nije, bio je izrazito loš protiv Rudeša, pa opet jako dobar protiv Istre. Sad treba pronaći izlaz na taj dobar, pravi kolosijek. – Mislim da tek sad malo dolazimo k sebi nakon dosta zahtjevnih priprema koje su bile možda malo drukčije u odnosu na ono što su naviknuli u prošlosti. Treba im malo vremena da se priviknu na taj način treninga i vjerujem da ćemo sve više dolaziti do svježine i snage i da ćemo izgledati kao protiv Istre. Upravo pravo izdanje Dinama potrebno je da se prođe uspješno preko Kazahstana u toj, kao i uzvratnoj utakmici u kojima je ulog velik. – Naš cilj, naš san je Liga prvaka iako si to ne možemo postaviti kao imperativ jer svi to žele, a jako je puno dobrih momčadi, no vjerujem u momčad, u naš rad i da već u utorak možemo do dobrog rezultata, koji će nam onda u uzvratu dati šanse za prolaz. Remi? Ne, to nije cilj, mi želimo ići na pobjedu, a što će tamo ispasti, teško je reći jer i veći klubovi od Dinama tamo nisu pobijedili iako ne vidim zašto mi tamo ne bismo mogli slaviti. Idemo bez kompleksa, nametnuti našu igru i naš ritam. Znamo da su oni dobra momčad, iskusna, da je teško protiv njih igrati. Kakva je Astana u usporedbi s Hapoelom? – U ofenzivi slabija od Hapoela, ali je zato puno jača u defenzivi, puno kompaktnij­a momčad koja ti ne daje puno šansi, a opet imaju opasna krila, Marina Tomasova i

Dinamo će danas saznati suparnike u play-offu Lige prvaka ili Europske lige Astana je u ofenzivi slabija od Hapoela, ali je defenzivno puno jača od Izraelaca, kaže Bjelica

Pedra Henriquea, u središnjic­i su opasni po gol. Moramo biti koncentrir­ani od početka do kraja da bismo ostvarili dobar rezultat – zaključio je Nenad Bjelica.

Gavro protiv svojih bivših

Zanimljivo, upravo ta dva igrača koje je spomenuo Bjelica bili su suigrači Marija Gavranović­a, Marin Tomasov u Rijeci, a Pedro Henrique u Zürichu. Doduše, pitanje je hoće li Gavranović krenuti u prvoj postavi jer još nije spreman za 90 minuta iako je odigrao brilijantn­o protiv Istre, u tom slučaju startao bi Mario Budimir, koji je i dosad bio prva špica i to je protiv izraelskog prvaka odradio odlično. Koga god izabrao Bjelica (a manjih su problema imali Ademi i Teophile-Catherine), manje je važno, ključno je da plavi opet odigraju utakmicu s karakterom.

 ??  ?? Mislav Oršić pokazao se kao pravi pogodak Dinama, protiv Hapoela je bio odličan i zabio svoj prvijenac
Mislav Oršić pokazao se kao pravi pogodak Dinama, protiv Hapoela je bio odličan i zabio svoj prvijenac
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia