Večernji list - Hrvatska

Zbogom, ‘mom jeans’! Sada se nose jako široke traperice

Na vješalice u dućane stigao je novi hit-model hlača

- Nina Cvijanović scena@vecernji.net

Trapezice na steoridima novi su “it” komad za ljetnu sezonu. Praktične su jer su široke, a ovaj će model uz štikle i izdužiti figuru Prije nekoliko sezona trapezice su doživjele svoj veliki povratak, a “skinny” traperice zapravo nikada nisu prestale biti trendi pa su oba modela bila na tronu omiljenih komada. Na sceni su se onda pojavile tzv. “mom jeans” ili traperice koje podsjećaju na one kakve su nosile mame devedeseti­h godina. Imaju karakteris­tičan visok struk i nisu potpuno uske uz nogu, već ipak malo opuštenije, a sužavaju se pri gležnju.

Ne stoje svima

Nažalost, ovakav model traperica ne stoji baš svima. Srećom, ako je vjerovati najvećem modnom autoritetu Vogueu, ove traperice odlaze u zaborav. Ove ćemo sezone biti u još opuštenije­m modelu traperica koje imaju “ultratrape­z”. Dakle, obične zvonolike traperice širile su se nešto ispod koljena, a ove se šire skroz od bedara do gležnjeva. Ne samo da izgledaju vrlo dobro već su i jako praktične, pogotovo po ljetnim vrućinama. Omiljeni high street brendovi već neko vrijeme na svoje vješalice “guraju” ovakve traperice. Najbolje je izabrati one nešto višeg struka kako bi stvorile lijepu siluetu, a dobru liniju još možete naglasiti visokim potpeticam­a.

Društvene mreže

Zara za ovu sezonu predlaže traperice u boji, poput zelenih, ciglastocr­venih i bijelih, a osim dugih modela, u dizajnersk­im su se “radionicam­a” našle i one koje sežu iznad gležnja, koje bismo preporučil­i samo visokim i vitkim djevojkama. Ne znamo koliko će se ovaj model zadržati na tronu trendova i hoće li uopće zaživjeti. Društvene su se mreže već počele šaliti na temu ovih širokih trapeza pa se prisjećaju ranih 2000-ih kada su ovakve traperice bile apsolutni hit, a svaka ih je kiša potpuno uništila jer su bile mokre do koljena. Sva sreća pa smo od školskih dana ipak malo evoluirali u modnom smislu pa ih u takvim prilikama nosimo na visoke potpetice. U dućanima ih možete pronaći po cijenama od otprilike 150 kuna pa naviše, a predlažemo da izaberete tamniji model bez puno detalja za početak, a poslije toga si dajte oduška. Naravno, ako traperice ostanu u trendu.

 ?? UTORAK, 7. KOLOVOZA 2018. ?? Stylish cure sa špice i dalje nose “mom jeans” (lijevo). U dućanima (desno od gore prema dolje): Zara, 229,90 kn, Victoria Beckham 189 eura, Isabel Marant, 66 eura
UTORAK, 7. KOLOVOZA 2018. Stylish cure sa špice i dalje nose “mom jeans” (lijevo). U dućanima (desno od gore prema dolje): Zara, 229,90 kn, Victoria Beckham 189 eura, Isabel Marant, 66 eura

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia