Večernji list - Hrvatska

Šampion patrole iz 2017. godine ni ovog ljeta ne staje, ponuda je i dalje sve veća

-

U Zadru su u ponedjelja­k obilježili i 90 godina od rođenja pop-art genija Andyja Warhola. Imaju i izložbu – krivotvore­nih slika Aktualni šampion Večernjako­ve ljetne turističke patrole, pobjednik od prošlog ljeta, i dalje ne staje s radom. Tu se neprestano nešto mijenja, nešto događa, stvari idu nabolje.

Padaju cijene smještaja

Bori se itekako Zadar da ostane uz bok najvećima, našim vječnim turistički­m dijamantim­a – Dubrovniko­m, Hvarom... Želiš li ostati u eliti, moraš raditi. Nema spavanja. A tu – rade. Idemo redom. Pojeftinio je čak i smještaj! A ima ga koliko vam srce poželi. Turisti su pohrlili u zaleđe jer je ondje u novijim i modernijim apartmanim­a – jeftinije. Pa se ove godine događa da i u samom centru ima mjesta. Padaju cijene apartmana u centru da je to čudo... Idemo dalje, da se ovdje na zadarskoj rivi čovjek može kupati već i vrapci znaju, tu se održavaju i kultni vaterpolsk­i turniri, poput kultne dubrovačke Divlje lige. I dalje veseli – kultura. Otvoren je novi prostor za koncerte u samom centru grada, odmah uz zadarsku Turističku zajednicu, i to za koncerte na otvorenom, a i u Kneževoj palači ovih dana turist ima što vidjeti, tu se čak slave i rođendani! Pop-art genij Andy Warhol, čija su djela ovdje ponosno predstavlj­ena, u ponedjelja­k 6. kolovoza slavio bi da je živ 90. rođendan. Pa su mu priredili – proslavu. Ovaj mjesec tu je predstavlj­ena i nesvakidaš­nja izložba, a riječ je o izložbi krivotvore­nih umjetnina. Lažni Edo Murtić, Ivan Rabuzin, Ivan Generalić..., a izloženi su i krivotvore­ni Salvador Dali i Renoir. Fantastičn­o...

Kakav je to auto, Alfrede?

Usput, jeste li znali zašto se Alfredu Hitchcocku u Zadru – pokvario automobil? A pokvario mu se i u Zagrebu. Valjda je kupio novi, jer onaj kojim se vozio ovuda 1964. godine često se kvario... Šalu na stranu, odsjeo je u sobi 204 hotela “Zagreb”, baš tu dolje na rivi.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia