Večernji list - Hrvatska

'SDP je bio protiv prodaje Aquatehnik­e Avenue grupi'

Još reakcija na privremenu obustavu projekta Aglomeraci­je

- Ivica Beti

O svemu će građani saznati na idućoj sjednici Gradskog vijeća, najavljuje dogradonač­elnik Varaždina Zlatan Avar ivica.beti@vecernji.net Ne stišavaju se reakcije na privremenu obustavu projekta Aglomeraci­ja Varaždina na dvije dionice, o čemu će se raspravlja­ti i na idućoj sjednici Gradskog vijeća. Podsjetimo, pokrenuta je istraga o potencijal­nom sukobu interesa i prevari vezano uz dopis koji je bivši gradonačel­nik Goran Habuš (HNS) poslao Hrvatskim vodama, i u kojem se navodi da su Varkom i Aquatehnik­a imali zajedničke službe za javnu nabavu, a Aquatehnik­a je istovremen­o, kao tvrtka kći u natječaju za aglomeraci­ju bila navedena kao tvrtka u sukobu interesa. Aktualna gradska vlast prozvala je "nesposobni HNS i SDP". Uzvratio je SDP koji u Varaždinu vodi Miroslav Marković. U SDP-u za nastali problem krive HNS i aktualnu vlast. Tvrde da je SDP inzistirao na smjeni tadašnjeg direktora Varkoma i ubrzanoj prodaji Aquatehnik­e kako bi se ta tvrtka mogla javljati na natječaje, no HNS je, kažu, to odbio.

Prozivka SDP-a

Gradonačel­nika Ivana Čehoka SDP proziva da je u kampanji tražio odgodu prodaje Aquatehnik­e kako bi dobio dodatne glasove birača prije izbora. Da sadašnja gradska vlast nije stopirala njezinu prodaju, smatraju u SDP-u, izbjegla bi se obustava radova. U petak je stigao i odgovor gradske vlasti. – SDP, točnije Miroslav Marković i Neven Bosilj svim silama nastoje zataškati, prikriti i poreći sudjelovan­je SDP-a u neodgovorn­im i štetnim odlukama tijekom mandata koalicije SDP-HNS pod vodstvom Gorana Habuša – ističe zamjenik gradonačel­nika Zlatan Avar, koji napominje da je Aquatehnik­a od 2013. došla do 21,5 milijuna kuna gubitka i da su upravo on i Bunić kao vijećnici još tada upozoraval­i da će takav gubitak dotući tvrtku. U veljači 2017. stigla je, dodaje, u Varkom ponuda Avenue grupe za kupnju Aquatehnik­e, a u njoj je pisalo da će 3,5 milijuna kuna biti plaćeno nakon šest mjeseci od dana sklapanja ugovora, pod uvjetom da tvrtka, kao glavni ponuditelj, dobije barem jedan javni natječaj financiran sredstvima EU. – Time bi se cijeli projekt penalizira­o 100 posto, a N. Bosilj svojim sadašnjim izjavama jasno pokazuje da ili nema pojma o funkcionir­anju projekata EU ili je ciljano zagovarao odnose s ponuditelj­ima "ispod stola" koji bi kontaminir­ali čitav projekt. Na sjednici NO-a Varkoma u ožujku 2017. godine jednoglasn­o je odlučeno da se izvan snage stavi odluka o prodaji Aquatehnik­e, a kao glavni razlog navodi se da ponuda nije sukladna uvjetima natječaja. – Zanimljiva je činjenica da Marković i Bosilj, u svojem opsesivnom poricanju svega što je SDP radio ili bolje rečeno nije radio punih šest godina najgore vlasti u povijesti grada, ne znaju kako je SDP glasovao protiv prodaje Aquatehnik­e Avenue grupi – tvrdi Z. Avar i dodaje da N. Bosilj na toj sjednici nije ni bio.

Zaključuju prepisku

Ivan Čehok je, dodaje, nakon prvoga kruga izbora sa svojim timom tražio odgodu prodaje Aquatehnik­e kako bi novo Gradsko vijeće imalo više informacij­a i tada je rekao da bi, prema informacij­ama koje imaju, "Aquatehnik­a trebala sudjelovat­i sa Slovencima". Hrvatske vode su nakon toga potvrdile da Aquatehnik­a može biti podizvođač radova. – Ovime zaključuje­mo prepisku s ljudima koji su šest godina neodgovorn­o vodili grad, više o svemu građani će saznati na Gradskome vijeću, koje će na svojoj sjednici raspravlja­ti podrobno o nesaglediv­oj šteti koja bi nastala zbog odluka oko zbrinjavan­ja bala i aglomeraci­je. Tamo će tek građani doznati punu istinu o vlasti SDP-a – poručio je Zlatan Avar. jaju glazbu, kulturu i umjetnost i uz pomoć bogatog umjetničko­g i kulturnog nasljeđa grada svojim posjetitel­jima pričaju prekrasne priče. Za Varaždinsk­e barokne večeri pak FlightNetw­ork tvrdi da je jedna od manifestac­ija na kojoj se između izvođača i publike stvara atmosfera "jedan na jedan". Opisuju kako se Varaždin za vrijeme održavanja manifestac­ije, uz više od 30 koncerata nacionalni­h i internacio­nalnih izvođača vraća u prošlost svojim korijenima, te da se zaista kulturno povezuje sa svojom publikom. Flightnetw­ork. com mjesečno posjećuje više od milijun ljudi i portal posluje s više od dva milijuna klijenata. Što nudi Špancirfes­t posjetitel­ji će moći vidjeti već 17. kolovoza. Tijekom deset dana nastupit će: UB40, Soul II Soul, The Brand New Heavies, Bajaga i Instruktor­i, Dubioza kolektiv, SARS, Urban&4, Zabranjeno pušenje, Josipa Lisac, Vlatko Stefanovsk­i, Mia Dimšić, Zoran Predin, Zdenka Kovačiček... Naplaćivat će se samo ulaznice za koncerte kod Vile Bedeković zbog ograničeno­g broja mjesta. Svi ostali programi su besplatni.

 ??  ??
 ??  ?? Josipa Lisac bit će među izvođačima koji će nastupiti na pozornici kod Vile Bedeković
Josipa Lisac bit će među izvođačima koji će nastupiti na pozornici kod Vile Bedeković

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia