Večernji list - Hrvatska

Roisin Murphy zapalila šibensku tvrđavu, ali mogla je svirati i dulje

- Samir Milla samir.milla@vecernji.net

Koncerti na šibenskoj tvrđavi nastavljaj­u se već ovog vikenda, a posebno se očekuje rasprodani nastup Bryana Ferryja 5. rujna Ikona plesne glazbe Róisín Murphy sinoć je na Tvrđavi svetog Mihovila u Šibeniku održala još jedan u nizu sjajnih koncerata po kojima ćemo pamtiti ovogodišnj­e ljeto na najljepšoj pozornici na Jadranu. Pjevačica kultnog Moloka poznata je i po svom osebujnom stilu, pa se tijekom nastupa nekoliko puta presvlačil­a, pokazujući razne kombinezon­e, sunčane naočale i kape.

Elektronič­ki zvučni zid

Sjajan četveročla­ni bend iza Róisín kreirao je pravi elektronič­ki zvučni zid, a na zidu iza njih pratile su ih animacije i videospoto­vi. Jedinu zamjerku koju bismo moDokument­arni gli naći kantautori­ci je u trajanju programa i set-liste. Izvela je samo 14 pjesama, a među njima se nisu našle neke uspješnice iz njezine solo-karijere poput “Momma’s Place” ili “Orally Fixated”, te niti jedna s talijansko­g albuma “Mi senti”. Zbog toga je publika slabije reagirala na manje poznate pjesme poput “Innocence”, “Plaything” ili “Demon Love”. No već na prvim taktovima velikog hita “You Know Me Better” svi su skočili na noge i zapjevali s Roisin.

Delirij uz hitove Moloka

Očekivano, najveći delirij vidjeli smo na kraju koncerta uz klasike Moloka “Forever More” i “Sing It Back”. Na bisu je izvela još “Flash Of Light”, i otplesala s pozornice, praćena oduševljen­jem. Koncerti na šibenskoj tvrđavi nastavljaj­u se već ovog vikenda kada će u sklopu festivala Changer nastupiti Inner Circle, Darko Rundek i Jessie Ware, a posebno uzbuđenje vlada pred već rasprodani nastup Bryana Ferryja 5. rujna.

Među 14 pjesama nije bilo “Orally Fixated” i “Momma’s Place”, ali izvela je “Sing it Back”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia