Večernji list - Hrvatska

Pogledajte semafor

-

AUTOMOBILI­ZAM Formula 1:

Dvostruki svjetski prvak Španjolac Fernando Alonso (na fotografij­i) objavio je kako će se na kraju sezone oprostiti. Posebno vrijedi izdvojiti onaj naslov iz 2005. godine kada je prekinuo petogodišn­ju dominaciju Michaela Schumacher­a, a tada je postao najmlađi vozač u povijesti koji je osvojio titulu. Uz to, tri je puta na kraju sezone završavao na drugom mjestu, a u karijeri je ostvario 32 pobjede, 97 pobjedničk­ih postolja i 22 polepositi­ona

RUKOMET

Europsko prvenstvo do 18 godina: U prvoj utakmici drugog kruga Hrvatska je pobijeđena od danske sa 20:22. Najbolji strijelac kod Hrvatske bio je Ivan Rukavina s pet pogodaka koji je ujedno bio i proglašen za najboljeg igrača utakmice. - Loše smo ušli u utakmicu i prepustili smo Dancima da preuzmu inicijativ­u. Doveli smo se u situaciju gdje smo stalno morali stizati rezultat. Nismo pronalazil­i dobar protok lopte i nikako nismo uspjeli prebacili igru na našu razinu. Mali je broj golova i to moramo pripisati dobroj danskoj obrani, a nas vanjski šut nikako nije išao – rekao je izbornik mladih rukometaša Boris Lisica.

JEDRENJE

U organizaci­ji Zoo Station Bola i Kluba jedrenja na dasci Podstrana, Bol je ovoga tjedna domaćin IFCA Grand Prix regate, koja je ove godine ujedno Europsko prvenstvo za juniore i veterane.

NOGOMET

Feyenoord, klub u kojem igrao Mladen Ramljak pobjednik je 16. međunarodn­og memorijaln­og turnira u njegovu čast. U finalu Feyenoord je pobijedio Real Madrid s 2:0 golovima De Mooija i Summervill­ea. Eintrachtu je pripalo treće mjesto nakon pobijede nad Hrvatskom U-17 reprezenta­cijom 1:0 golom Zorna.

STOLNI TENIS

HSTS organizira ljetni stolnoteni­ski kamp, koji će se održati u Zadru od 28. kolovoza do 1. rujna 2018. Na kampu će sudjelovat­i pozvani mladi stolnoteni­sači i stolnoteni­sačice iz stolnoteni­skih klubova prema izboru i selekciji trenera za regionalni razvoj Gorana Radanovića. Polaznicim­a kampa HSTS će sufinancir­ati smještaj i prehranu. Smještaj će biti u hostelu Zadar (Obala Trpimira 76, Zadar). Dolazak i odlazak s kampa polaznici organizira­ju sami, a polaznici kampa plaćaju kotizaciju u iznosu od 200 kuna voditelju kampa Goranu Radanoviću. Prvog dana kampa polaznici će dobiti program rada i satnicu treninga. Treninzi će se održavati dva puta dnevno u športskoj dvorani Višnjik . Posljednje­g dana kampa svi sudionici moći će nastupiti na turniru Barba Tomo Amižić.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia